Neste motstander: Start

Siste hjemmekamp før ferien.

Annonse:

Før Eliteserien tar en måneds sommerferie gjenstår det to kamper for Ranheims del; Start hjemme og Sarpsborg 08 borte. Førstnevnte spilles søndag kl 18:00.

Laget som ligger på 15.plass på tabellen har samlet 11 poeng så langt. Syv av disse ble tatt med Mark Dempsey som trener. I mai valgte klubben å skille lag med den britiske treneren og 1. juni kom Kjetil Rekdal inn som hovedtrener fra rollen som ekspert i Eurosport.

Rekdal har hatt en god start med sørlendingene. I første kamp spilte de 1-1 mot Strømsgodset, før Kristiansund ble slått 2-0. Det kan virke som om Rekdal har noe på gang med Start og søndagens kamp blir dermed ikke annet enn en knalltøff kamp om poengene.

Tidligere oppgjør

Ranheims første møte med Start var i 2012, da sørlendingene var på en snarvisitt i OBOS-ligaen. I et realt trøndervær på EXTRA Arena endte kampen 1-1 etter sen Ranheimutligning og strafferedning av Even Barli. 

I det motsatte oppgjøret samme år tok Start ledelsen tidlig, men Michael Stilson utlignet midtveis i første omgang. Ranheim, med Kristoffer Løkberg som midtstopper, holdt lenge unna for Starts offensiv men måtte til slutt gi tapt og Start gikk opp i 2-1-ledelse. På overtid fikk Ranheim straffespark da en gulkledd stoppet en avslutning fra Stene med hånda. Straffen ble ekspedert i mål og kampen endte dermed 2-2.

I fjorårets oppgjør vant Ranheim 1-0 hjemme på EXTRA Arena. En jevnspilt fotballkamp som lenge stod og vippet, men Ranheim ga full gass mot slutten og Mads Reginiussen ble matchvinneren da han fikk hull på byllen fire minutter før slutt.

Ranheim tok ledelsen først i det omvendte oppgjøret. Først ved Andreas Rye, før Mads Reginiussen økte til 0-2 minutter senere. Start slo imidlertid knallhardt tilbake og utlignet til 2-2 like før pause. To mål av Skålevik i den andre omgangen ga 4-2 og hjemmeseier. Start rykket direkte opp, mens Ranheim tok seg som kjent til Eliteserien via kvalik.

BIlletter til søndagens kamp kjøper du her

Annonse fra Obos-ligaen: