Neste motstander: Strømmen

Søndag er det endelig klart for OBOS-ligaen 2017 på Extra Arena. På motsatt banehalvdel står en god gammel kjenning; Strømmen IF

Annonse:

Søndagens motstander er det eneste laget som har spilt sammen med oss i OBOS-ligaen siden vi i 2010 var tilbake på nest høyeste nivå. 

18 seriekamper er blitt spilt mellom Ranheim og Strømmen, hvorav fire av disse skriver seg tilbake til 50-tallet da klubbene var begge å finne i Hovedserien. Den gang vant Ranheim begge kampene i 1954/55-sesongen, mens Strømmen gikk seirende ut av begge i 1949/50-sesongen.

I OBOS-ligaen har Strømmen gått seirende ut av syv, Ranheim fem, mens to har endt uavgjort. Fem av Ranheims totalt syv seire har kommet hjemme på Extra Arena.

Største Ranheimseier mellom lagene kom i 2011, da Stene, Reginiussen og Oviasu sørget for 4-1 til trønderne. Samme resultatet fikk vi også i fjor da Kvande, Stene og Gjertsen scoret målene. Felles for begge kampene er at Strømmen tok en tidlig ledelse begge gangene, men Ranheim snudde og vant til slutt. 4-1 er også Strømmens største seier i oppgjørene, og også de har vunnet med sifrene ved to anledningen; 2013 og 1949.

I treningskampene i forkant av denne sesongen har Ranheim spilt syv kamper, hvor to av disse endte med blå seier. Strømmen har spilt 10 kamper og vunnet fem.

Strømmens trener, Espen Olsen, disponerer en nærmest skadefri tropp med unntak av Achrifi og keeper Bolstad.

Annonse fra Obos-ligaen: