Old-girls og miljøhuset

Historiske tilbakeblikk om Oldgirls og Miljøhuset.

Annonse:

Bildet: Representanter fra Old girls tar en velfortjent pust i bakken utenfor Miljøhuset etter en kamp under Jentefotballdagen 1997. Dommer var Ragnhild Øren Gulbrandsen (bak til venstre).

Opprinnelig ble det gamle klubbhuset satt opp i 1927 med materialer levert fra Samson Fabrikker på Melhus. Det ble restaurert og pusset opp i 1968/69, men det ble raskt klart at det likevel var for lite, og utdatert f.eks. som garderobebygg. Under RIL-cup i 1991 ble det tatt i bruk som kiosk, men det var fortsatt mye som måtte gjøres da det tidligere rehabiliteringsarbeidet hadde stoppet opp av økonomiske grunner.

Etter RIL-cupen dette året ble det tatt et initiativ i RIL-cupkomiteen om å starte fast kioskvirksomhet på kampdager. Det startet forsiktig, med salg av kaffe, vafler og resten av varelageret fra RIL-cup, solgt gjennom et åpent vindu.

Miljøhuset ble til takket være et initiativ fra Irene Hetlevik, Klara Rokkones og Karen Sofie Walldén. De var også initiativtakere til “old-girls”, og det var “old-girls” som hadde ansvar for driften av Miljøhuset, og som gjorde det til et godt sted å være for både aktive og foreldre. Old-girls var en samling av mødre til fotballspillende sønner og døtre som selv ville spille fotball, og som ville drive kiosk/kafe i det gamle klubbhuset.

Mange viste interesse for å delta i arbeidet og fra 21. Oktober ble arbeidet mer strukturert. I lagets årsberetning fra 1992 leser vi at så mange som 44 “old-girls” var med og bemannet Miljøhuset, som på kort tid ble en institusjon på idrettsanlegget.

Det ble inngått en avtale med styret for fotballavdelingen om at overskuddet fra driften skulle gå til ferdigstillelse av huset. Rehabiliteringen av det gamle klubbhuset kunne dermed fortsette. Det ble investert i nytt elektrisk anlegg, nytt røropplegg og varmtvannstank, brukt kjøkkeninnredning ble kjøpt og det ble delvis lagt nytt gulv. I løpet av sommeren ble det lagt nytt tak, og to av veggene fikk ny bordkledning og ble etterisolert. Mye av arbeidet ble utført på dugnad, og det ble etter hvert vanskelig å kjenne seg igjen i huset for den som var vant til en sliten dusj der det etter hvert ble kiosk!

Snart ble det fast åpningstid og kafédrift, og huset ble hyppig benyttet til møter. Bare i 1992 ble 161 møter avholdt her. Huset hadde nå en standard som også gjorde det mulig å leie det ut til private arrangementer.

I 1993 lages plattingen utenfor Miljøhuset, og “old-girls” finansierer og gjennomfører beplantning. Det lages også sittegrupper til plattingen. Aktiviteten med “old-girls” i miljøhuset avsluttes sommeren 2000.

Annonse fra Obos-ligaen: