Opprykk til 1.divisjon

Opprykksesongen 2009.

Annonse:

Sesongen 2009 startet godt med borteseier 1-0 over Valdres på Blåbærmyra på Fagernes. Så gikk det litt tråere ut over våren, og fram mot sommerferien lå laget et stykke bak teten. Men etter hvert snudde det. 

Viktige seire på bortebane, ikke minst 2-1 mot Asker, gjorde at laget toppet tabellen fra slutten av august og vant avdelingen med god margin foran sterke lag som Raufoss, Asker, Manglerud Star og Bærum. 

Det hadde også en vesentlig betydning for suksessen at Ranheim i høstsesongen fikk låne spillerne Michael Jamtfall, Jo Sondre Aas og Pål André Helland fra Rosenborg. 

I det hele var det en klar erkjennelse i Ranheim at opprykket hvilte på to solide grunnpilarer. For det første ville det ikke ha vært mulig å nå målet uten det tette og gode samarbeidet med Rosenborg. For det andre var naturligvis Per Joar Hansens rolle avgjørende. Han klarte å løfte Ranheim det nødvendige hakket opp.  

Spillerne, supportergjengen i Forza Ranheim og andre Ranheims-patrioter, feiret opprykket på Romantica ut i de små timer. Det var jubel og glede over at bydelsklubben Ranheim hadde tatt steget opp på det nest høyeste nivået i norsk fotball. Samtidig var det manglende leddet i trøndersk fotball nå endelig på plass. Himmelen syntes skyfri, og Ranheim skulle marsjere videre inn i en spennende sesong 2010.  

Annonse fra Obos-ligaen: