Surt overtidstap

Svært nære poeng i Bærum. (Arkivfoto: Jørn Engberg)

En våt og tung gressbane på Nadderud ventet Ranheim og Stabæk søndag ettermiddag. Hjemmelaget har kurs for opprykk bak Brann, mens Ranheim trenger seier for å være med i kvalifiseringskampen.

Hjemmelaget tok kommandoen fra start og skapte en fin mulighet bare etter et drøyt minutt, men heldigvis for Ranheim gikk ballen over og dommeren var oppe og vinket for offside.

Brage Prestmo Kvithyld fikk sin debut for Ranheim i denne kampen. En real ildprøve for den unge midtstopperen, som kom godt ut av det.

For Ranheim stod godt i mot Stabæks angrepsforsøk i den første omgangen, men slet selv med å skape sjanser. Etter en drøy halvtime fikk Stabbæk hjørnespark. Lenes var ute og fanget, men glapp den sleipe ballen og Stabæk kunne sette inn 1-0.

Kampbildet etter scoringen var likt som før. Stabæk hadde mest ball, men Ranheim stod i mot. På tampen av omgangen spilte Ranheim seg frem til et hjørnespark. Wangberg headet den ut i returrom hvor Ruben Alte banket til på hel volley og fikk nettsus. Dermed kunne lagene gå til pause på 1-1.

- Det var deilig. Det bygger energi og vi må ta for oss mer enn det vi gjorde i første omgang for å vinne flere dueller, sa målscoreren til Eurosport i pausen.

Kun tre minutter ut i 2. omgang var plutselig Vegard Erlien alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og sendte Ranheim opp i 2-1.

Kvarteret senere biter Stabæk seg fast og nekter å slippe taket. Ranheim slet med å klarere ballen vekk og hjemmelaget utlignet på heading.

Kvarteret før slutt trodde "alle" at Ranheim skulle gå opp i ledelsen igjen da Sivert Solli mottok ballen inne i feltet. Backen hamret ballen på innsiden av stolpen og ut. Marginene var ikke på Ranheims side.

Så, rett etter stadionuret hadde passert 90 minutter kom Stabæk fremover. Langås var ute i duell, men Stabæk fikk kranglet med seg ballen. Inne foran mål ventet en umarkert Hanssen som bredsiden Stabæk i føringen.

Kampen endte dermed med seier 3-2 til Stabæk. Ranheim var svært nære på ett og tre poeng, men dette ville seg ikke. Til tross for en mye bedre prestasjon av trønderne i forhold til de foregående kampene.

Neste sjans til poeng er lørdag 22. oktober når Raufoss kommer til EXTRA Arena.