Poengdeling i plankebyen

Fredrikstad- Ranheim 1-1 (Arkivfoto: Jørn Engberg)

Det var i stekende sol, høy varme og litt over 4000 tilskuere da Ranheim møtte Fredrikstad på Fredrikstad Stadion denne søndagen klokka 15.00, når sola er som varmest på døgnet. Det var en innlagt vannpause i hver omgang.

Førsteomgangen ble som Erik Tønne spådde på forhånd, en åpen kamp, der Ranheim startet best, men hjemmelaget tok mer over etterhvert. Begge lag slet med å produsere de store sjansene. Fredrikstad var først nærmest å ta ledelsen da det var spilt rundt 30 min, men skuddet fra Noa Willaims gikk i stanga bak en utspilt Frenderup.

Ranheim skapte en sjanse ikke lenge etterpå, etter et skudd fra Ruben Alte, som keeper fikk slått til corner.

Men det var Fredrikstad som var det beste laget før hvilen, og plaget Ranheim ved å nekte de å spille seg ut bakfra.

Seks minutter på overtid var Ranheim nære å gå inn til pause med ledelse, etter at Sondre Langås headet et hjørnespark fra Erik Tønne i tverrliggeren.

Ranheim tok kontroll fra start etter hvilen, og omsider satt spillet. Etter 55 minutter leverte Jensen i Fredrikstad-målet en fantomredning på en heading av Tønne. Jensen skulle levere tre gode redninger på tre minutter, før Simon Marklund til slutt fikk hull på byllen.

Etter flott angrepsfotball av Ranheim hvor vi spilte oss gjennom lagdelene fra Frenderup og helt frem til Mehnert. Spissens avslutning ble reddet av Jensen, men på returen beholdt Marklund roen og curlet ballen opp i krysset.

Ranheim fortsatte å produsere store sjanser etter scoringen, men Jensen var god i denne perioden og tok det meste.

Da vi rundet 80 minutter, hadde hjemmelaget kommet seg mer med inn i kampen, og skapte flere muligheter til utligning. Like før kampuret viste 90 minutter, fikk de straffespark etter en duell mellom Williams og Okeke. Straffesparket ble satt sikkert i mål. De øvrige 7 tilleggsminuttene inneholdt ingen store sjanser og kampen ble blåst av på 1-1 og ett poeng til hvert av lagene.

PS: Erik Tønne måtte ut samtidig som Fredrikstad kontret i straffesituasjonen. Noe som betydde at Ranheim måtte spille med ti mann de siste tilleggsminuttene.