Ranheim-Brann 0-2 (0-1)

Brann ble for sterke i fjæra. (Foto: Jørn Engberg)

Fem kamper, fire seiere. Det var fasiten før Ranheim tok imot serieleder Brann til den utsatte sesongåpningen i Eliteserien. Og Maalen gjorde noen endringer fra borteseieren mot Lillestrøm. Tilbake inn på høyrebacken kom Aslak Fonn Witry, som var ute av troppen mot LSK på grunn av en smell han pådro seg mot Haugesund. På høyrekanten var Øyvind Storflor tilbake, på bekostning av Helmersen.

Brann, et av få lag som allerede hadde kjent på kunstresset på Extra Arena, virket spillesugne fra start, og allerede etter drøye minuttet spilt ropte gjestene på straffe. En godt plassert dommer var uenig. Deretter var det Ranheims tur å yppe litt. Først satte Tønne ballen i mål, men ble dessverre avblåst for offside. Like etter ble nesten captain fantastic, Mads Reginiussen, spilt igjennom på blank. Dessverre fikk han ikke med seg ballen.

Etter elleve minutter var Brann farlige frempå igjen. Et langt innkast ble stusset videre, og Acosta fikk avsluttet. Barli var fint med på notene, men fikk ikke skikkelig grep på ballen. Skålevik kom først på returen, men fra offsideposisjon.

Etter 24 minutter var det likevel gjestene som skulle ta ledelsen. Et innlegg fra høyre traff en umarkert Skålevik på bakerste. Barli var på ballen, men kunne ikke gjøre annet enn å bare slå ballen videre inn i målet. 0-1.

Ranheim klarte ikke helt å finne rytmen etter dette heller. Fonn Witry fikk en god skuddmulighet, men avslutningen etter 39 minutter gikk over. Ranheim kom mer med mot slutten av omgangen, men at gjestene tok med seg ledelsen i garderoben var fortjent. 0-1 til pause.

Etter målet førte Brann kampen. Likevel var det ikke bare Brann i monitor. En fantastisk pasning fra Kvande fant Tønne etter 31 minutters spill. Kantspilleren la tilbake til Karlsen, som dessverre avsluttet utenfor.

Også etter pause var det gjestene som førte. Ti minutter inn i omgangen spilte Brann seg gjennom på høyresiden. Et lavt innlegg fant Skålevik, som enkelt satte sitt andre for kvelden. 0-2.

Ranheim var tamme i store deler av omgangen. Et skudd fra Karlsen, som Sahin-Radlinger i Brannmålet enkelt plukket, var lenge det nærmeste vi kom. Etter 72 minutter var derimot løkberg nære. Et hardt innlegg fra venstre fant pannen til midtbanemotoren, men headingen gikk på feil side av stolpen.

Noen minutter senere kom Fonn Witry til en grei avslutning på returen fra et hjørnespark. Volleytreffet til backen var rent, men rett på keeper.

Men så tok det av like før slutt. Først fikk innbytter Sivert Solli alle tiders mulighet til å pynte på resultatet. Ranheim kom tre mot to, og Tønne spilte en perfekt vektet pasning. Dessverre fikk keeper en kroppsdel på ballen, og det ble bare hjørnespark. Et hjørnespark Brann kontret på, og var svært nær å øke ledelsen. Deretter kom Tønne til avslutning fra like utenfor 16-meteren, men også dette skuddet utenfor.

Det ble tap i dag, men vi taper sjeldent to kamper på rad, og allerede på lørdag kommer Vålerenga hit til Extra Arena. Kampen vises på Eurosport Norge, men det trenger du ikke tenke på, for billetter til den kampen kan du nemlig kjøpe her.