Ranheim - Fredrikstad 3-2 (1-2)

Nok engang en meget sterk opphenting av Ranheim (foto: Jørn Engberg)

Ranheim gikk ut i hundre, og allerede etter to minutter hadde man hatt mulighet til å skape en sjanse, men ingen fikk avsluttet angrepet før bortelaget fikk avklart.

Etter syv minutter kom Ranheim til en stor dobbelsjanse, der det ble redning på streken, og kontring av Fredrikstad, og Riki Alba kom alene mot Lenes, og kom seg forbi vår sisteskanse og kunne spasere inn 0-1 til FFK.

Etter tretten minutter kom Vegard Erlien til en stor sjanse etter en FFK avklaring, men skuddet som hadde fin retning ble blokkert.

Og etter 35.min fikk bortelaget doblet ledelsen sin etter en heading av Nicolay Solberg.

Ranheims hittil største sjanse kom fem minutter før hvilen, Mads Reginiussen fikk lagt en fin pasning til Erlien på 16 meter, men skuddet barberte stolpen.

Og to minutter før pause kom Reginiussen selv til en god skuddmulighet, men som på Erliens forsøk gikk skuddet centimetere utenfor. nå lå det et Ranheim mål i lufta, og på overtid før pause, kom Erik Tønne seg fri på venstrekanten, han klinket inn et hardt innlegg som traff en FFK spiller og gikk i mål. En perfekt avslutning på omgangen.

Ranheim gjorde ingen bytter i pausen. Og Ranheim gikk rett i angrep, og etter et minutt ble Mehnert felt og dommeren blåste kontant og pekte på straffemerket. Mehnert tok det selv og gjorde ingen feil 2-2. To minutter senere fikk Ranheim frispark på hjørnet av sekstenmeteren, Erik Tønne slo et meget godt frispark, men redningen fra bortelagets keeper var det verdensklasse på.

Etter 53.min fikk Sivert Solli dribleshow før han fikk levert en god pasning til Ruben Alte på sekstenmeter, dessverre gikk skuddet en meter over mål.

To minutter senere fikk vi se Sivert Sollis driblekvaliteteter igjen, men denne gangen avsluttet han perfekt med å plassere ballen iskaldt i langhjørnet og 3-2. Ranheim hadde snudd kampen på de første ti minuttene av omgangen.

Etter Ranheim tok ledelsen i kampen var de flinke til å ligge riktig defensivt med hele laget og bryte opp i FFKs spill når de hadde ballen. Og spilte fornuftig offensivt og tok overgangene, samtidig som de var smarte og lot ballen gjøre jobben. Noe som resulterte i tre nye poeng for Ranheim.

Laget: Magnus Lenes, Sivert Solli (Sevald Andreassen 77.min), Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne, Jacob Tromsdal, Mads Reginiussen, Ruben Alte( Adran Bartel 85.min, Marcus Mehnert, Vegard Erlien, Simon Marklund