Ranheim-Godset 1-1 (1-0)

Godset fikk med seg poeng på overtid. (Foto: Jørn Engberg).

Endelig hjemmekamp igjen, nesten en hele måned etter Ranheim og Sandefjord spilte uavgjort 1-1 på Extra arena. I mellomtiden har Molde blitt slått, og Brann for sterke. Sist vi møtte Godset var vi i den litt spesielle situasjonen at vi skulle møte de to kamper på rad, begge på Marienlyst. De endte dessverre begge med tap, men nå var det hjemmebane, og Maalen hadde før kamp opplyst om et revansjelystent mannskap.

Fra kampen mot Brann for to uker siden ble det gjort to bytter. En spilleklar Fonn Witry tok tilbake høyrebacken fra Alseth, som startet sist. Og en småskadet Karlsen ble erstattet av Helmersen.

Kampen mot Kristiansund er populær

Det var Godset som startet kampen skarpest. Allerede etter to minutter spill fikk de en grei sjanse, da Nguen kom seg rundt på vestrekanten. Innlegget ble klarert ut til hjørnespark, hjørnesparket ble klarert til et nytt hjørnespark, og dette hjørnesparket ble klarert skikkelig.

Ranheim red av sjokkåpningen og kom sakte, men sikkert, med i kampen. En kamp som var preget av to lag som innledningsvis presset hverandre høyt, og nektet hverandre rom.

Vår første store mulighet kom etter rundt halvspilt omgang. Tønne kom gjennom på venstresiden, spilte seg ned til dødlinja, og la inn. Fonn Witry kom først på innlegget, men var presset da han avsluttet, så avslutningen gikk over.

Kun et par minutter senere, skapte venstresiden vår igjen problemer for gjestene fra Drammen. Foosnæs, Tønne, og Reginiussen kombinerte fint og fikk til slutt spilt opp Løkberg, som klemte til fra like utenfor boksen. Skuddet ble blokkert til hjørnespark, men det gjorde ikke så mye, for hjørnesparket endte til slutt opp i beina til Andreas Helmersen. Unggutten var så kontant som man kan bli, og klinte ballen via tverrligger og i mål bak Bugge Pettersen. 1-0.

Ranheim fortsette å ha grei kontroll også etter dette, og selv om det ikke ble produsert de største sjansene, var heller ikke bortelaget særlig farlige frempå.

Strømsgodset satte fart også etter pause, og kom til den første store muligheten. Som i første omgang kom de seg rundt på venstrekanten, men i motsetning til i første omgang gikk avslutningen denne gangen utenfor helt på egen hånd.

Etter dette satte vi fart i angrep, og fikk et par hjørnespark på rad. Valla Dønnem kom seg til en grei avslutningsmulighet, men headingen var alt for veik, og Bugge Pettersen hadde ingen problemer.

Ranheim tok etter dette fullstendig over, og trillet i en periode Godset i senk. Dessverre så endte ikke dominansen i noen særlig store målsjanser. Men da heller ikke Godset produserte særlig mye, var dette et scenario publikum satte pris på.

Eller, å si at Godset ikke produserte noe, blir litt misvisende. For Ranheims første store mulighet i omgangen var det faktisk Godset som sto for. Kommunikasjonssvikt mellom Bugge Pettersen og en forsvarsspiller endte med at ballen trillet på tvers av mål med keeper fullstendig utspilt. Dessverre kom Helmersen kun til avslutning fra nærmest død vinkel, og ballen endte utenfor.

Helmersen skulle få enda en enorm sjanse like etterpå. Løkberg brøt på midtbanen, og spilte Helmersen flott igjennom. Dessverre var Bugge Pettersen våken, og reddet avslutningen.

Mot slutten av kampen tok Godset over det meste i banespillet. De skapte likevel lite utover relativt ufarlige langskudd og innlegg, og Ranheim var småfarlig frampå ved flere anledninger.

Det var likevel gjestene som skulle få kampens neste, og siste mål, og det kom også omtrent i kampens siste sekund. Nguen fikk akkurat nok tid til å klemme til fra like utenfor 16-meteren, ballen snek seg inn ved stolperota, og Barli kunne ikke gjøre annet enn å konstatere at det verken ble tre poeng eller smultring-GIF på Twitter.

Neste helg venter en tøff bortekamp mot Stabæk, som sendes på Eurosport Norge. Om to uker kommer Kristiansund på besøk. Billetter til den kampen kan du kjøpe her.