Ranheim i grønn sone

Lisensrapporteringen per 30.6 er offentliggjort.

Annonse:

Klubbene i toppfotballen både på herre- og kvinnesiden går samlet sett med et lite underskudd. Det viser regnskapstallene for første halvdel av 2019. Eliteserien og OBOS-ligaen omsetter samlet sett for 840 millioner første halvår 2019, noe som er en liten reduksjon fra 2018. Kostnadssiden er likevel høyere enn de foregående årene. Etter inntekter fra salg av spillere viser resultatet et underskudd på 9 millioner første halvår. Toppserien har et resultat før finans på 3,9 millioner, mens det etter finans er et underskudd på 4,2 millioner.

Ut fra en poengscore på ulike områder som omhandler klubbens økonomi, får klubbene en poengscore som gjør at de havner i rød, gul eller grønn sone. Ranheim havner i grønn sone for tredje lisensrapportering på rad.

- Det er vi fornøyd med og det er i henhold til de målene vi jobber etter som klubb. I klubbens strategiplan er to av fire satsingsområder å jobbe mot å ha det beste omdømmet i landet og ikke bruke mer penger enn vi har. Disse to tingene henger tett sammen, uten kontroll på økonomien er du sjanseløs på å bygge et omdømme som er bra, som igjen gir oss muligheter til å investere i utviklingen av klubben. Vi har investert tyngre i år enn tidligere, men det har vært veldig naturlig med tanke på at vi vokser som klubb. Og riktig fordi vi investerer mer ut fra kjente inntekter. Dette blir et historisk år for Ranheim, der vi for første gang i historien passerer 30 millioner i omsetning. Vi skal ikke lenger tilbake enn til i fjor sommer, da 30 millioner i omsetning hørtes ut som en fjern og umulig tanke, kommenterer Frank Lidahl.

Men han er likevel tydelig på at dette kun er et situasjonsbilde, et bilde på noe som har skjedd og allerede er historie.

- Jeg må gjenta til det kjedsommelige at det er nøkternheten og forståelsen av hva vi er og hva det innebærer hver dag som har tatt oss dit vi er i dag. Og det er det som vil ta oss videre også. En god score på en lisensrapportering er et situasjonsbilde på noe som har skjedd, det er historie og har således liten verdi for det som kommer i fremtiden. Det er kun den samme gode jobben og nøkternheten som vil sikre oss fortsatt god økonomi og gjennom det muligheter til å investere ytterligere på alle områder i klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: