Ranheim - Kristiansund 2-1

Ranheim snudde kampen etter to straffescoringer. (foto: Jørn Engberg)

Hjemmelaget hadde lagt bak seg en mindre god første omgang før de gikk utpå banen til andre omgang og gikk "all-in" på å snu kampen mot Kristiansund. Masse folk i boks og høyt tempo i pasningsspillet ga tre straffespark, hvor to av de ble ekspedert i mål og kampen ble snudd.

Det var bortelaget som kom best i gang og satte et lite press på Ranheim fra start. Hjemmelaget slet med å få klarert og KBK fikk i perioder koblet et visst grep om kampen.

Allikevel var det Ranheim som kom til kampens første målsjanse da Tønne fant Reginiussen i boksen etter 18 minutter. Skuddforsøket ble mer en pasning videre til Storflor som banket til, men ballen gikk utenfor.

Så var det KBKs tur. Etter en knapp halvtime fikk Aasbak svingt inn et frispark mot bakre stolpe. En liten flikk sendte ballen like til side for mål. Et par minutter senere skulle scoringen komme. Ranheim fikk ikke klarert og ballen endte hos Coly på høyreside av straffefeltet. Skuddet til backen gikk via Aslak Witry og i mål.

Etter scoringen var det fortsatt bortelaget som hadde det meste av spillet. Ranheims sjanse kom da Lillebo gikk til værs og headet ballen en liten halvmeter til side for mål. 0-1 stod seg til pause.

Andre omgang skulle det handle om Ranheim. Hjemmelaget tok grep fra avspark, men de store sjansene uteble. Innbytter Michael Karlsen fikk sendt en ball i tverrligger og i mål, men var korrekt avvinket for offside.

Ikke lenge etter skulle Karlsen bli målscorer. Sondre Sørløkk kom gjennom i godt driv, og ble dyttet og holdt inne i straffefeltet. Avslutningen til midtbanespilleren gikk utenfor, og dommeren pekte på straffemerket. Der er Michael Karlsen sikkerheten selv og banket inn utligningen.

Nå fikk Ranheim blod på tann og skrudde opp tempoet enda mer. Med offensive sidebacker og indreløpere i boksen var denne utgaven av Ranheim mer å kjenne igjen.

Etter 73 minutter svingte Foosnæs ballen inn mot Sørløkk som stusset ballen videre. I det Sørløkk fikk hodet på ballen kom det en KBK-stopper susende inn i ryggen til meldalingen og dommeren måtte igjen peke på straffemerket. Igjen var Karlsen sikker og Ranheim hadde snudd kampen.

Med sene poengtap mot Stabæk og Strømsgodset i bakhodet gikk Ranheim nå for å punktere kampen. KBK forsøkte seg når de fikk muligheten, men skapte ikke noe særlige vanskeligheter for Barli.

I stedet skulle Ranheim få et nytt straffespark. Et hjørnespark ble headet ut i returrom hvor Løkberg kom susende og ladet skuddfoten. Før han nådde ballen ble han hektet på 14 meter og Hagen pekte på straffemerket igjen. I stedet for å få noe så uvanlig som ekte hattrick på straffespark, valgte Karlsen samme hjørne som sist og der lå McDermott klar og slo til corner.

Bortelaget satte inn et visst trykk på slutten, og halve stadion trodde Aasbakk satte inn utligningen da han skrudde et frispark i nettveggen.

Flere sjanser ble det ikke og Ranheim red av og sikret tre poeng på hjemmebane.