Ranheim - Mjøndalen 1-1 (1-1)

Etter en liten sommerpause var det igjen klart for hjemmekamp på EXTRA arena. (Foto: Jørn Engberg)

To jevngode lag møttes til dyst på en overskyet søndagskveld, med 11 tilreisende bortesupportere fra Mjøndalen. Bortelaget kom fra en knepen seier borte mot Grorud i cupen, mens vi overbeviste borte mot Skeid og tok oss enkelt videre med en 3-0-seier.

Kampen startet jevnspilt og med lik ballbesittelse hos begge lag, men det var Mjøndalen som skulle få det første målet i kveld. Et frispark nesten ved midtstreken ble slått inn fra Joakim Olsen Solberg som treffer Quint Jansen på hodet som slår samtlige Ranheim-spillere i lufta. Stopperen får gå helt fritt i sekstenmeteren, og får headet ballen med en fin bue over Barli i Ranheim-målet.

Etter bortemålet våknet vi skikkelig, og styrte resten av omgangen. Vi produserte noen greie muligheter, og skulle få betalt etter en halvtime. Et hjørnespark fra venstre slås inn fra Olaus Skarsem, som finner Karlsen på første stolpe. Ballen sniker seg forbi en god Faye Lund i bortelagets mål. Målet var fortjent, og vi styrte kampen helt inn til pause etter dette.

Andre omgang fikk en dramatisk start da Even Barli plukket opp et tilbakespill fra Erik Tønne. Dommeren blåste i fløyta og et indirekte frispark ble gitt bortelaget. Joakim Olsen Solberg fikk skutt fra 15 meter, men Even Barli holdt oss inne i kampen med en god redning.
Mjøndalen rakk nesten å produsere flere sjanser på de første 10 minuttene av 2. omgang enn de gjorde i hele første omgang, men uten å fremprovosere noe særlig stress hos Barli.

Vi fikk løftet laget betraktelig etter 20 minutter av andre omgang og kampen ble mer lik den første omgangen med mer ballbesittelse i vårt favør. Kampen var 70 minutter gammel da Foosnæs brøt ballen foran en motstander og ble felt. Ballen trillet videre til en Mjøndalen-spiller som klarerte ballen i hodet på en liggende Foosnæs. Dommeren blåste og Erik Tønne blåste påfølgende frispark en meter over mål.

Etter frisparket fikk vi satt inn et godt press på bortelaget, som hadde mer enn nok med å forsvare seg.
De forsvarte seg godt og hindret oss i å få satt flere baller i motstanderens nett og en god utleid RBK-keeper i bortemålet kan ta det meste av æren for det.

Kampen endte med det noe ufortjent 1-1 og Mjøndalen kunne si seg rimelig fornøyd med det resultatet ut ifra hvordan kampen utspeilet seg utover i den andre omgangen.

Neste kamp for guttene er allerede onsdag, når Brann kommer på besøk i det som blir en spennende fjerde runde av cupen! Billetter til cupenkampen skaffes her.