Ranheim-Molde 3-1 (0-1)

Knallsterk andreomgang senket Molde. (Foto: Christoffer Jellum)

Det tette maiprogrammet fortsatte med Molde på motsatt banehalvdel, og fra 16. mai-seieren mot KBK gjorde Maalen én endring. Karlsen var tilbake sentralt på topp, på bekostning av Helmersen.

Molde tok avspark, og var også det laget som kom best i gang på Extra Arena. Det var også gjestene som skulle få kampens første mulighet. Moström ble stusset igjennom, men duellen med Barli var det sistnevnte som kom seirende ut av. En god redning fra Ranheims nummer 1, der.

En ny feil førte til at Molde kunne angripe i overtall få minutter senere, men knallhard defensiv jobbing førte til at det ikke ble farlig.

Molde var det førende laget i starten av kampen, og foruten et angrep hvor Ranheim nesten klarte å tråkle seg til avslutning, hadde bortelaget de fleste farlighetene. Etter 13 minutter måtte Barli gjøre en ny god redning, etter at Moström igjen kom til avslutning.

Og presset skulle gi uttelling for gjestene. Babacar Sarr fikk avsluttet fra 20-25 meter, og fikk drømmetreff. Ballen satt limt i det venstre krysset, og det var lite Barli kunne gjøre.

Ranheim trakk seg oppover i banen etter dette, og allerede i det påfølgende angrepet kom Karlsen seg til avslutning på et innlegg fra høyre. Dessverre var Linde i Moldeburet godt med på notene. Men tendensene var bedre. Ranheim kom seg bedre rundt på kant, og kom til flere innlegg.

Etter 35 minutter rullet Ranheim fint opp på venstresiden. Både Karlsen og Fonn Witry fikk skutt, men Molde fikk blokkert begge avslutningene.

Like før pause var Molde svært nære å doble ledelsen sin. De rullet opp på venstre og la ut i feltet. Avslutningen gikk på innsiden av lengste stolpe, men trillet aldri over streken. Det gjorde visstnok returen, men da hadde dommeren allerede blåst for offside.

Ranheim fikk et frispark i god posisjon helt på tampen av omgangen, men dette endte ikke i noe som helst, og lagene tok pause på 0-1 til Molde.

I pausen ble det sagt at «dette var en kamp Ranheim var på vei inn i», og allerede etter tre minutter av andre omgang skulle vår fantastiske kaptein sikre balanse i regnskapet. En ball ble slått langt mot høyrekanten, og Riksvold fikk slått et lavt innlegg. I enden av det innlegget dukket, som alltid, Mads Reginiussen opp. Kapteinen satte ballen sikkert nede ved stolperoten, og vi var like langt.

Nå var det Ranheim som styrte i fjæra, og Michael Karlsen var nære ved å stange inn 2-1 kun minutter senere. Dessverre kom han ikke helt opp på Fonn Witrys innlegg, men publikum var på kanten av setene sine.

Deretter prøvde Reginiussen seg på et langskudd, som Linde bare måtte slå over, og på den påfølgende corneren var det også nære på for hjemmelaget. Nå var det fest i fjæra!

Et knapt kvarter var spilt av andreomgang da Reginiussen fikk ballen på rundt 25 meter. Publikum ropte etter skudd, selvfølgelig, men kapteinen spilte istedet Løkberg. Visekapteinen la et nydelig lavt innlegg, og på enden av det dukket Riksvold opp, og kriget inn 2-1.

Etter dette flyttet Molde seg litt opp i banen, og skapte noen halvfarlige situasjoner, men Ranheim liker sine kontringer, og det var svært nære da Løkberg slo en sylfrekk tunnell, og førte oppover etter rundt 70 spilte minutter. Pasningen til Karlsen ble dessverre litt lang, men spissen fikk avsluttet likevel. Dessverre fra veldig spiss vinkel, så skuddet gikk utenfor Lindes lengste stolpe.

Men mål skulle det bli på Michael Karlsen! For Ranheim rullet igjen opp på høyrekanten. Øyvind Storflor fikk all verdens tid og rom til å prikke pasningen, og Karlsen gjorde ingen feil fra rundt fem meter.

Ranheim fortsatte selvfølgelig å kjøre på, og like etter befant plutselig Løkberg seg helt alene med Linde etter et nydelig gjennomspill, men fikk dessverre ikke stokket beina. Svært nære 4-1 der.

Ranheim var nærmest flere mål, men kampen endte 3-1.

Neste kamp blir førstkommende søndag. Da går turen til Aspmyra, hvor vi skal slå Bodø/Glimt. Neste hjemmekamp blir først 10. juni. Da kommer Sarpsborg 08 hit til fjæra. Billetter til den kampen sikrer du deg her. Begge kampene vises på Eurosport player og Eurosport pluss.

Kampfakta:

Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Eggen Rismark, Kvande, Fonn Witry - Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen - Tønne (Alseth 89'), Karlsen (Helmersen 77'), Riksvold (Storflor 70')

Mål: 0-1 Sarr (23'), 1-1 Reginiussen (49'), 2-1 Riksvold (60'), 3-1 Karlsen (76')

Gule kort Ranheim: Fonn Witry (61'), Reginiussen (69'), Karlsen (74'), Helmersen (84')