Ranheim og Svein Maalen er enige om å avslutte et langt og godt samarbeid

Svein Maalen og Ranheim har gjennom helgen vært i en dialog som i dag har endt med en avtale om å avslutte samarbeidet. Dette har vært en spesielt krevende prosess i Ranheim der Svein, Frank og resten av organisasjonen har jobbet tett sammen over mange år, bygd sterke vennskap og en flott fotballklubb.

Annonse:

Svein har siden 2012 vært helt sentral i arbeidet med å bygge Ranheim som klubb. Han har sammen med laget, ansatte, frivillige, supportere og sponsorer skapt mange store opplevelser for oss alle.

I alle fotballklubber er det krevende å gjenskape suksess år etter år. Da vi innledet dialogen i helgen opplevde vi at klubben over tid har kjørt seg fast med tanke på sportslig utvikling og prestasjoner. Det kan være noe som skjer uten at en trener gjør en svakere jobb, men gjennom at det oppstår slitasje etter mange gode år sammen. Vi har sterk tro på at et skifte vil kunne skape og utløse sportslig utvikling for både klubben og Svein som trener.  

- Jeg har som styremedlem i fjor og nå som styreleder fått lov til å jobbe tett med Svein i 16 måneder. Det har vært både spennende, lærerikt og ikke minst veldig hyggelig. Jeg har virkelig både ønsket, og jobbet hardt for, at vi skulle få dette til sammen med Svein, men slik ble det altså ikke. Jeg takker på vegne av klubben for innsatsen og ønsker Svein lykke til videre med trenerkarrieren, sier styreleder Lars Asle Einarsen.

Daglig leder Frank Lidahl vil rose både en venn og en god fotballtrener.

- Jeg har brukt mer tid med Svein enn med familien min siden november 2015. Vi har stått sammen i nedturer og oppturer. I fotballen er det flest nedturer, men vi har vært heldige å oppleve noen oppturer sammen som har vært elleville. Det er imponerende hvordan Svein har stått på i snart 10 år for Ranheim, i seg selv en unik prestasjon å være trener i en toppfotballklubb så lenge. Svein vil for alltid være en legende i Ranheim og har alle muligheter til å være en attraktiv trener for andre klubber. Akkurat nå er det rett timing for en avslutning i Ranheim, men Svein går ut herfra med hevet hode og all grunn til å være stolt over hva han har vært med å skape. En god venn og en flott fagmann, sier Frank Lidahl.

Svein Maalen ønsker å takke alle for mange gode år i Ranheim.

- Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball. Jeg har i alle år gitt alt av meg selv til det beste for klubben og vil takke alle spillerne og de i trenerteam og støtteapparat for alle opplevelser vi har delt, både nedturer og oppturer. Jeg er stolt over det vi sammen har skapt, og det ville heller ikke skjedd uten et fantastisk engasjement fra frivillige, supportere og sponsorer. Jeg vil takke dere alle. Jeg er en profesjonell fotballtrener og har blitt voksen i Ranheim, ambisjonene mine for fremtiden er store og jeg ser fram til å jobbe videre med toppfotball i årene fremover også, sier Svein Maalen.

Alle i og rundt klubben, alle som bor på Ranheim, i Trondheim og i store deler av Trøndelag har blitt kjent med og glad i Svein som fagmann og en jovial trøndersk fotballtrener. Vennskapet mellom Svein og Ranheim skal videreføres, og vi håper Svein raskt rekrutteres til en ny spennende stilling i norsk toppfotball.

Ranheim takker Svein for stor innsats gjennom mange år, og ønsker han lykke til i sin videre karriere som trener på toppnivå i norsk fotball.

Nå har vi fullt fokus på dagens kamp mot Raufoss kl 18:00, vi ber om at eventuelle henvendelser avventes til etter kampslutt.

Kontaktpersoner:
Styreleder i Ranheim, Lars Asle Einarsen, tlf 951 41 036
Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, tlf 99 01 49 48

Annonse fra Obos-ligaen: