Ranheim-Sarpsborg 2-1 (0-1)

Karlsen-straffe og Løkberg-kanon sikret seier. (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

To uker hadde passert etter det kjedelige tapet i Bodø, og et sultent Ranheimlag skulle ta revansj mot Sarpsborg 08.

Kampen startet tett, jevnt, og lettere kaotisk. Det var etterhvert Ranheim som kom seg til den første halvsjansen. En pasning fra Foosnæs traff Riksvold som hadde mye rom på høyrekanten. Innlegget var bra, men Karlsen kom dessverre ikke til avslutning. 

Etter knappe ti minutter fikk Ranheim nok en god mulighet. Reginiussen slo en strøken pasning gjennom mot Riksvold. Kantspilleren fikk tilsynelatende en fot på ballen før han gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre. 

Duellene fortsatte, og etter rundt et kvarter spill skulle gjestene ta ledelsen. Halvorsen ble spilt gjennom, og nesten alene med Barli gjorde han ingen feil. 

Resten av omgangen fortsatte i det tette og smått kaotiske sporet den hadde begynt i. Ingen av lagene var veldig nære scoring, og for Ranheims del stemte det ikke helt. 

Ikke før helt på tampen av omgangen iallefall. Da klarte Ranheim å bite seg fast på Sarpsborgs banehalvdel, og på overtid kom Tønne svært nære da et innlegg ble slått inn fra høyre. Dessverre gikk den småfrekke avslutningen til side for mål.

Andreomgang startet med en kjempemulighet til Ranheim nesten med en gang. Et innlegg fra Riksvold fant en fullstendig umarkert Michael Karlsen i feltet. Dessverre gikk avslutningen over. 

Ranheim fortsatte å holde trykket oppe, og produserte flere farligheter. Tenningen var skrudd opp flere hakk, både på banen og tribunen. 

Etter rundt timen spilt vartet Ranheims venstrekant opp med et flott angrep. Foosnæs og Tønne kombinerte fint, og Foosnæs klarte til slutt å komme alene med Sarpsborg-keeperen. Dessverre var den siste touchen litt lang, og det endte til slutt med et frispark til bortelaget. 

Men uttelling for presset skulle komme. Riksvold trakk seg innover i banen fra sin høyrekant, og kjørte en rulettfinte like innenfor Sarpsborgs 16-meter. Der ble han stoppet ved bruk av såkalte ulovlige midler, og dommeren pekte kontant på ellevemeteren. Karlsen ville ikke være mindre kontant, og banket inn utligningen. 

Etter utligningen ble Sarpsborg tvunget til å kjøre opp laget litt. Ranheim fortsatte imidlertid å holde trykket oppe, noe som førte til flere halvsjanser, men dessverre ikke de helt store.

Like før slutt skulle det likevel smelle. Først fikk Karlsen nesten avsluttet på et innlegg fra venstre. Ballen endte til slutt i beina til Eggen Rismark på rundt 30 meter, som klinte til. Skuddet var svært godt, men ble blokkert til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket havnet i beina til Løkberg, som trakk ballen over på venstrefoten sin og klinte til. Rett i mål. 

Dommeren la til hele fem minutter, men ingen av lagene utnyttet disse minuttene til å endre resultatet. Dermed ble poengene igjen i fjæra.

Neste hjemmekamp blir ikke før 1. juli. Da kommer Start på besøk i fjæra, og billetter til den kampen kan du kjøpe her.

Men før den tid møter vi Strømsgodset på Marienlyst hele to ganger. Først i cupen førstkommende torsdag. Deretter til seriekamp den 24. juni.

Kampfakta:

Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Eggen Rismark, Kvande, Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem (Tromsdal 71'), Løkberg - Tønne (Furu 90'), Karlsen, Riksvold (Storflor 71')

Mål: 0-1 Halvorsen (16'), 1-1 Karlsen (70'), 2-1 Løkberg (89')

Gule kort Ranheim: Valla Dønnem (54'), Karlsen (60')

Annonse fra Obos-ligaen: