Ranheim-seier i toppkampen

I sin seriekamp nummer 180 for trønderne sendte Mads Reginiussen Ranheim til himmels.

Ranheim gikk ut i hundre og presset Start lave på banen med hurtig ballspill og mye bevegelser.

Allerede etter seks minutter var Ranheim nære på å ta ledelsen. Torgil Gjertsen dro seg i kjent stil innover fra venstre og prøvde lykken med høyrefoten. Et knallhardt skudd stryker stolpen forbi Opdals stolpe.

Ranheim satte opp angrep etter angrep, anført av to gode sider og en løpssterk midtbane. Tydelig at Ranheim var virkelig sugne på en tidlig scoring i dag, og flere testet skuddfoten fra utenfor sekstenmeteren.

Etter knappe halvtimen var det Michael Karlsen som skulle prøve lykken. Spissen tok ballen ned på låret før han klemte til på volley. Skuddet duppet tidsnok bak en sjanseløs Opdal, men dessverre gikk ballen en halv meter utenfor mål. Kunne vært sesongens scoring på EXTRA Arena fra Karlsen der.

Ti minutter senere fikk Gjertsen en ny sjanse på å sende Ranheim i føringen. Fantastisk angrepsfotball av Ranheim. Løkberg finner Reginiussen i feltet som hælflikker ballen videre til kantspilleren. Fra skrått hold sender Gjertsen ballen over mål.

Start var frempå ved et par anledninger, men keeper Barli og forsvaret tok unna det som kom.

Andre omgang ble ikke like dominant av blåtrøyene som den første. Start kjempet hardere i duellene og vant flere av andreballene. Allikevel fikk de ikke skapt noen store sjanser.

Første sjanse i omgang var det da Ranheim som fikk. Eggen Rismark slo en crosspasning mot Reginiussen som var helt alene på høyresiden. Inne i feltet fant han Storflor som mottok ballen på omlag 12 meter. Skuddet ble dessverre blokkert.

Like etter er det Starts tur til å skape målsjanse. Et innlegg fra høyre mer eller mindre treffer en Startspiss i foten og Barli måtte kaste seg så lang han var for å avverge avslutningen.

Det åpnet seg mer opp nå, ettersom begge lag stod høyere i banen og det var mer rom å spille i mellom leddene. Kvarteret før slutt kommer Riksvold seg fri på kanten og slår inn. Der finner han Mads Reginiussen som ble et par centimetere for liten til å få styrt headingen på mål.

Så, fem minutter før slutt, skulle Ranheim få scoringen sin. Løkberg vant ballen på midtbanen og Foosnæs satte fart på fremover. Han spilte ballen ut på venstre til Riksvold. Vingen holdt igjen til Ranheim fikk fylt på med folk inne i feltet før han slo inn. Foran mål hadde Mads Reginiussen løpt seg fri og satte inn 1-0 fra kort hold.

Start ble mye mer direkte nå og flyttet opp flere spillere i jakten på utligningen, men presisjonen uteble. I stedet var det Ranheim som hadde sjans til å gå opp i 2-0, men sendte naturlig nok ikke mange spillere opp i angrep.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0-seier til Ranheim som står med full pott på EXTRA Arena og er fortsatt ubeseiret i OBOS-ligaen 2017.