Ranheim - Sogndal 2-0 (1-0)

Deilig seier mot Sogndal (foto: Thomas Karlsen)

Toppoppgjør i fjæra når Sogndal gjestet EXTRA Arena til den 9. runden av årets OBOS-liga. Sogndal sto før denne kampen med 17 poeng og tabelltopp, mens Ranheim lå på skuddhold, kun tre poeng bak på en 4. plass. To angrepsvillige lag, la til rette for at det skulle bli en underholdende kamp for de mange som hadde løst billett, dette var rammene før kampen ble blåst i gang.

Kampens første mulighet var det Bendik Bye som sto for. Etter godt kombinasjonsspill med Tønne, kom Bye til en god mulighet fra litt skrått hold, dessverre gikk avslutningen i nettveggen. Før det var spilt ti minutter var også Ruben Alte farlig frampå, men keeper fikk reddet skuddforsøket.

Og da det var spilt omtrent halvveis i førsteomgang, vartet Ranheim opp med et meget fint angrep hvor ballen først ble slått fra venstre og over til bakerste stolpe, der ble ballen på nytt headet inn foran mål, der var Christian Eggen Rismark på plass, og stanget Ranheim i ledelsen.

Nå var Ranheim i slag, og da det var spilt en snau halvtime, fikk Bendik Bye en kjempesjanse, men skuddet gikk dessverre over. Minutter senere slo Eggen Rismark en perfekt crosser til Solli, som fikk tatt imot pasningen, men avslutningen gikk til side for mål. Når bortelaget angrep før hvilen klarte Ranheim å ligge disiplinert i ramma, og vente på det riktige bruddet. Fem minutter før pause klarte Ranheim å kjøre en overgang det luktet svidd av, men Altes skudd fra 16 meter gikk over. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 i en omgang der Ranheim var det klart beste laget.

Ranheim gjorde ingen bytter i pausen.

Sogndal kom til andre omgangs første sjanse før det var spilt to minutter, Kasper Skaanes fikk skyte fritt fra 11 meter, men Frenderup vartet opp med en god redning. Og før det var spilt fem minutter ble Qvigstad spilt fri nesten på dødlinjen, backen la inn til Bye, som denne gangen plasserte ballen i mål, og 2-0 til Ranheim. Bare fire minutter senere, er det et under at Ranheim ikke lager sitt tredje mål for kampen, etter en stor sjanse.

Da det var spilt en liten time måtte Nicklas Frenderup ut med skade, inn kom Magnus Lenes. Kun fem minutter senere måtte Sivert Solli ut, inn kom Sander Amble Haugen.

Ranheim fortsatte å fokusere på å ligge kompakt defensivt og kontrollere kampen. De forsvarte seg godt, og tok de mulighetene de fikk til å gå i angrep.

Da det gjensto et snaut ti minutt av kampuret, gjorde Ranheim et dobbeltbytte for å få inn noen friske bein. Ut gikk Bendik Bye og Jacob Tromsdal, de ble erstattet av av Morten Gamst Pedersen og Brage Kvithyld.

Da det gjensto fem minutter av ordinær tid kom Sogndal til en av sine største sjanser i kampen, men en god redning av Lenes, sørget for corner til bortelaget.

Laget: Nicklas Frenderup( Magnus Lenes 60'), Lasse Qvigstad, Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne, Mads Reginiussen, Jakob Tromsdal (Morten Gamst Pedersen 83'), Ruben Alte, Sivert Solli (Sander Amble Haugen 68'), Arne Gunnes, Bendik Bye (Brage Kvithyld 83')

Neste hjemmekamp er i forbindelse med Lutelvafestivalen. Med det store Andeløpet på lørdag, fotballgudstjeneste og fotballkamp mot Moss søndag. Dette er kroneskamp, det betyr gratis inngang for tilskuere. Ordne deg billett til kampen her nå.