Ranheim - Tromsdalen 3-1

Løkberg-dobbel og Witrykanon sikret tre poeng over Tromsdalen

Forsidefoto: Thomas Karlsen / KarlsenFoto

Ranheim hadde ballinnehavet i åpningen av kampen, men bortelaget stod høyt og presset Ranheim tidlig i oppspillsfasen og nektet trønderne å komme med noe offensivt.

Det holdt i rundt tyve minutter, da Kim Riksvold fant fram driblekunstene og skapte trøbbel i TUIL-forsvaret ved et par anledninger. Etter 23 minutter mottok han andreballen etter et innlegg fra Witry. Riksvold fikk til en avslutning, men keeper fikk slått til corner.

Noen minutter senere skulle Ranheim komme enda nærmere. Etter flott samspill på venstresiden, endte ballen hos Foosnæs som fant Løkberg inne i boksen. På volley styrer han ballen mot mål, og ballen endrer retning i en Tromsdalen-forsvarer og i mål. Løkbergs første scoring for Ranheim i seriespill siden september 2014(!).

Løkberg setter inn sitt andre mål for dagen

Løkberg var virkelig den mest sentrale for Ranheims del i denne omgangen. Fem minutter før pause stusset han gjennom Lillebo som setter fart mot mål. Like før sekstenmeteren ble han stoppet av et langt TUIL-bein, men Løkberg fulgte opp og fanget den løse ballen. Fra høyre side dro han av en mann og prøvde lykken med venstrefoten, og ballen gikk i mål igjen.

Tromsdalen åpnet andre omgang best, fast bestemte på å forsøke seg på samme snuoperasjon som i 'Dalen da de snudde Ranheims 2-0-ledelse til seier 3-2.

Ti minutter uti andre omgang fikk de sin beste sjanse så langt i kampen. Kvande mistet ballen på midtstreken og Lysvoll kom til slutt alene med Barli. Han sendte ballen avgårde forbi Ranheims keeper, men ballen trillet noen centimetere til side for mål.

Etter 64 minutter fikk Ranheim frispark like utenfor sekstenmeteren, og Mads Reginiussen, Daniel Kvande og Christian Eggen Rismark stod klare fr å prøve skuddfoten. Sistnevnte vant diskusjonen og klemte til. Ballen hamret i metallet over en sjanseløs TUIL-målvakt.

Ranheim styrte det meste på banen i denne perioden av kampen. Løkberg jaktet sitt første hattrick som fotballspiller, og på en retur etter hjørnespark var han frempå igjen. Skuddet fra omlag 25 meter hadde meget god retning, men ballen traff en forsvarer på sin ferd mot mål og gikk helt tilbake til midtstreken.

Kun minutter senere skulle Ranheim punktere kampen. Nok en gang kombinerte Ranheim flott på venstresiden. Foosnæs slo flatt inn mot Lillebo som lot ballen gå videre til Witry som kom stormende fra sin høyrebackposisjon, og han hamret ballen i mål.

Aslak Witry noterte seg også for scoring i kveld.

Like etter fikk Tromsdalen sin redusering etter mye klabb og babb i feltet etter et hjørnespark.

Løkberg var igjen frempå på overtid, og alle de 761 fremmøtte på EXTRA Arena øynet en ny mulighet for hattrick da Riksvold avanserte på høyresiden med Løkberg løpende alene mot mål. Pasningen kom, men kreftene til midtbanesliteren var brukt opp og han nådde aldri frem til ballen.