Ranheim - Vålerenga 2-2 (1-1)

Det endte uavgjort mellom Ranheim og Vålerenga (Foto: Thomas Karlsen).

Se kampfakta nederst i artikkelen.

1.omgang

Kampen mot Vålerenga startet med lange baller, og mange dueller rundt midtsirkelen som resulterte i en del frispark. Det tok fem minutter før kampens første sjansen kom, og den kom til Vålerenga. I et solglimt var plutselig Sam Johnson alene med vår sisteskanse Even Barli. Barli får en fingertupp på avslutningen og får forlenget den i stolpen, før han kaster seg over kula.

Det første kvartet var det Vålerenga som hadde mest ball, og trillet. De brukte også tid på offensive dødballer, uten at de kom til de helt store sjansene. For det var Ranheim som fikk hull på byllen først. Et angrep kommer opp langs venstresiden, hvor Tønne fant veien inn i feltet. Han blir felt, men ballen spratt til Kristoffer Lie Løkberg som banket ballen bak Adam Larsen Kwarasey! 1-0 etter 19 minutter spilt til Ranheim.

Like etter er vi frempå igjen. Ballen får gå på få touch langs høyresiden, og ballen blir spilt til slutt 45-grader ut til kaptein Reginiussen som ikke får ordentlig klem på kula og til sides. Rett etter gir de bakre fem en gavepakke til Vålerenga og Sam Johnson. En horribel feilpasning spretter over Kvande og til Johnson. Han setter på storfarten og får en hel banehavdel å løpe på. Han er sikker alene med Barli og setter den kontant i nota, og 1-1 etter en liten halvtime.

Det siste kvarteret er begge lag frempå med små farligheter, men det var Ranheim som var nærmest å ta ledelsen. Et strøkent innlegg fra Tønne finner Reginiussen inne i feltet, men i avslutningsøyeblikket er kapteinen vår i ubalanse og setter den utenfor. Dermed stod det 1-1 til pause.

2.omgang

Den andre omgangen startet som den første. En del lange baller og dueller på midtbanen. Det var også Vålerenga som fikk kampens første sjanse. En av Vålerengas lange innkast havner midt inne i feltet, hvor en Vålerengaspiller header liker over. Ingen av lagene klarte å ta helt tak i kampen utover omgangen, frem til 2.omgangs første scoring.

Daniel Kvande så etter Erik Tønne som startet i bakrom. En presis 40-meterspasning endte opp på kassa til Tønne, som lekent vipper ballen forbi Larsen Kwarasey, og sendte Ranheim til himmels etter timen spilt. Etter scoringen tok vi mer tak i ballen, og fikk spilt ballen rundt i laget, men uten å skape det alt for store.

De siste 20 minuttene var det Vålerenga som styrte. De skapte flere sjanser, men heldigvis var det mange gode blokkeringer, og redninger for vår sisteskanse, Even Barli. Ranheim lå godt i etablert forsvar, men det skulle slå sprekker. Ranheimsgutta stod høyt med laget, og Vålerenga brøyt midt på egen banehalvdel. Enga sendte innbytter Juklerød på løpetur, som rundet Alseth og fikk slått et godt innlegg på bakre stolpe. Der stod Sam Johnson som headet umarkert ballen i motsatt hjørnet.

Vålerenga hadde mest ball på slutten, men vi nærme å få noe heldige baller i bakrom. Helt på tampen handset Vålerengas venstreback, Ivan Näsberg, og fikk sitt 2.gule og rødt kort. Det var det siste som skjedde i kampen, og det endte 2-2. Ikke helt ufortjent at Vålerenga utlignet, men surt så tett på kampslutt. Dagens bestemannspris gikk til målscorer Erik Tønne. Neste kamp er borte i NM i Fotball mot Orkla 1.mai.

Laget mot Vålerenga: Barli – Witry, Kvande, Eggen Rismark, Alseth – Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg – Solli (Riksvold 55'), Helmersen (Karlsen '69), Tønne (Furu 87')

• Mål, Ranheim: Kristoffer Løkberg 19', Erik Tønne 51'.

• Mål, Vålerenga: Sam Johnson 27’, 85'.

• Gult kort, Vålerenga: Abdisalam Ibrahim, 33', Ivan Näsberg 51'

• Rødt kort, Vålerenga: Ivan Näsberg, 90'