Raufoss - Ranheim 0-4 (0-2)

Viktig seier på Raufoss! (Arkivfoto)

I en veldig viktig kamp om tre poeng mot taballnabo Raufoss som på tabellen før denne kampen var helt likt med Ranheim kun fire plussmål i favør hjemmelaget var differansen. Ranheim og gjøre to forandringer på laget som tapte 3-0 på Briskeby stadion søndag.

Inn kom Eggen Rismark for Kvande i midtforsvaret, og  Vegard Erlien  erstattet Filip Brattbakk i det fremre ledd på banen.

Kampens første kvarter var preget av at hjemmelaget presset høyt, og begge lagene sleit med å skape noe særlig med spill det første kvarteret.

Kampens første sjanse var det Ranheim som sto for etter et snaut kvarter. Melkersen ble spilt gjennom inne i boksen til Raufoss, men skuddet fra litt spiss vinkel gikk på utsiden av hjemmelagets mål. Tre minutter senere rullet Ranheim opp et mønsterangrep der kun avslutningen, også denne gang fra Melkersen gikk rett til side for stangen fra kort hold. I denne perioden hadde de blå initiativet i kampen og Raufoss la seg litt lavere og Raufoss fikk sin første sjanse i kampen etter en drøy halvtime, men et skudd fra spiss vinkel ble blokkert til corner. Etter denne sjansen fortsatte Ranheim og spille seg fram og ble mer direkte i spillestilen. Og etter 37.minutter spilte kaptein Mads Reginiussen gjennom Vegard Erlien på venstresiden inne i boksen, fra litt skrå vinkel og 13-14 meter ladet Erlien venstrefoten og la ballen knallhardt i langhjørnet. Erliens første scoring i år. Ranheim fortsatte det gode spillet etter scoringen. Og allerede bare 5 minutter etter 0-1,  spilte Erlien Gjennom Marcus Mehnert som alene med keeper etter et perfekt startet løp, satte inn 0-2 til Ranheim.

Når lagene kom på banen gikk det 16 sekunder før Ranheim fikk straffespark som toppscorer Melkersen iskaldt satte inn til 0-3. Det var Marklund som ble klippet ned alene med keeper etter en meget god pasning av Mehnert.

I det 68.minutt er det Raufoss som prøver å etablere et angrep da Adria Mateo bryter angrepet ved å fyre av et skudd fra 60-65 meter. Mateo Lopez ser at Raufoss keeperen står veldig langt ute og skyter ballen rett i mål. 0-4. Kandidat til årets mål om ikke i Obos ligaen, så i hvertfall årets mål på Raufoss Stadion.

Defensivt spilte Ranheim veldig disiplinerte i andreomgang, og det var tydelig at de hadde reist til Raufoss for å få med seg tre viktige poeng.