Rekrutt: Bekmørkt i Volda på lørdag - opptur i 4. divisjon på søndag

Det ble en sjokkartet opplevelse for unge Ranheimsgutter i bortemøtet mot Volda lørdag. Da 90 minutter var gått hadde vi sluppet inn hele ti mål. Søndag kom det en etterlengtet opptur da vi på overtid avgjorde hjemmeoppgjøret mot Heimdal/Kattem i 4. divisjon.

Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon): Det er ikke så mye mer å si enn at vi ble tatt skikkelig på senga på Volda stadion lørdag. Et Volda-lag som gikk ut i 100 kriget inn det første målet allerede etter 39 sekunder, og etter 18 minutter stod det hele 4-0. I det 23. minutt fikk vi redusert til 4-1 ved Alexander Gløsen, og det kunne være håp om bedring. Dessverre ble det knust bare tre minutter senere da Volda gikk opp til 5-1. Fram til pause scoret Volda to ganger til og pauseresultatet ble 7-1.

Andre omgang startet som den først med Volda-scoring omtrent fra avspark, før de scoret igjen et par minutt etter og 10-1 i kampens 57. minutt. Etter den siste scoringa fikk vi summet oss litt og slapp ikke inn flere mål etter Voldas siste. Kampen endte dermed med 10-1-tap og en blytung tur hjem til Trondheim.

Vi tar med oss masse læring fra denne kampen. Det er en sammenheng mellom fokus før kamp, i oppvarming, og det som skjer under kamp. Mange personlige feil av mange i samme kamp blir straffet brutalt på seniornivå. Og det viktigste: Et ungt lag vil gå på en smell nå og da, det er hva man gjør etterpå som viser hva som bor i laget.

Det kan vi vise i søndagens kamp mot Molde 2 på Extra Arena.

Kampfakta nederst i saken.

Preben Asp med en god sjanse på slutten av kampen.

4. divisjon: Det ble en jevnspilt kamp hjemme mot Heimdal/Kattem søndag kveld. Heimdal/Kattem med en gedigen sjanse etter bare to minutter som Marcus Erlandsen fikk reddet på strek. Et nydelig angrep fra oss etter 11 minutter endte med et skudd fra Kristoffer Flo Mørkved som en Heimdal-spiller klarte å dundre i eget mål, og ledelse til oss.

Flere sjanser til begge lag det første halvtimen, men vi hadde kampens gigant i rødt bakerst - Francois Venn - med en meget solid opptreden mellom stengene i hele oppgjøret. Vi hadde blant annet flere gode sjanser på cornere, men det forble 1-0 til pause.

Dårlig start på andre omgang for vår del. Vi slapp Heimdal/Kattem for lett gjennom og da ender det som det ofte gjør, et fin gjennomspill ble omsatt til mål for gjestene etter 56 minutter, 1-1.

Etter hvert får vi bedre kontroll på kampen og skaper noen sjanser som fort kunne blitt mål med litt mer nøyaktighet, men det var ikke før to minutter på overtid at det skulle skje. Bjørn Erik Lillevold med et fint gjennomspill til Markus Marthinussen som elegant lobber over keeper og inn i mål til en herlig seier for oss. 2-1!

Dermed står vi med 6 av 9 mulige poeng i 4. divisjon, som er en absolutt godkjent start.