Reginiussen sikret poeng på Lerkendal. (Foto: Christoffer Jellum)

Trondheim. Lerkendal. Byderby. Fullsatt. Kalenderen sa 5. mai, men stemningen sa 16. da Ranheim gjestet Rosenborg til det første av to byderbyer i år. Kanskje spesielt ettersom Forza hadde arrangert tog fra Høyskoleparken i forkant.

En uke hadde gått siden Vålerenga fikk med seg ett poeng fra Extra Arena, og i mellomtiden hadde Orkla blitt slått ut av NM.
Fra Vålerengakampen hadde Maalen gjort følgende endringer: På venstreback var Foosnæs tilbake på bekostning av Alseth. På høyrekanten gikk Riksvold inn for Solli, og sentralt på topp var Karlsen tilbake etter at Helmersen startet sist.

Ranheim tok avspark, men det var hjemmelaget som fikk de første halvsjansene. Jensen ble nesten spilt fri, men en god takling fra Eggen Rismark sørget for at det bare ble hjørnespark. Rosenborg kom også til avlsutning på hjørnesparket, men avslutningen skapte få problemer for Barli.

Rosenborg bet seg litt fast etter dette. Et frispark fra Helland tvang Barli ut i full strekk, og det påfølgende hjørnesparket førte til atter et hjørnespark til vertene. Det skulle i grunn bli en kamp med mange hjørnespark, dette.

Ranheim kom bedre inn i en rytme etterhvert, og det var nære at Valla Dønnems lekre kipp i retning Karlsen endte med avslutning etter rundt ti minutter.

Etter 15 minutter kom kampens første virkelige store sjanse. Dessverre til vertene. Rosenborg rullet opp, og Bendtner fikk skutt fra rundt ti meter. Heldigivis strøk skuddet utsiden av stolpen.

21 minutter inn i kampen skulle Ranheim få sin første gode mulighet. Reginiussen slo en flott pasning mot Riksvold, men kantspilleren fikk ikke foten skikkelig på ballen. En liten retningsforandring der ville gitt Hansen i RBK-buret store utfordringer.

Så tok Ranheim litt over. Flere gode gjenvinninger på midtbanen gjorde at Ranheim kunne etablere spill. Ranheim og Kvande fikk et frispark på rundt 30 meter etter en drøy halvtimes spill, og frisparket var godt. Hansen måtte ut i full strekk, og slo ballen til hjørnespark. Nå var Ranheim svært gode, og rullet godt opp på begge kanter. Den største muligheten fikk Riksvold, når han etter rundt 40 minutter kom ganske alene med Hansen. Dessverre var vinkelen litt skrå, så Hansen fikk slått skuddet ut til hjørnespark.

Omgangen ebbet ut i 0-0.

Da lagene entret banen etter pausen hadde Maalen gjort sitt første bytte. Øyvind Storflor kom inn og erstattet Kim Riksvold.

Rosenborg førte fra start kampen av, og fikk et par gode muligheter. Først fikk en RBK-spiller fyrt av fra distanse. Ballen fikk en retningsforandring, men Barli reddet greit. Litt senere raget Bendtner høyest på et innlegg, men avslutningen gikk over. Til slutt skulle hjemmelaget likevel få hull på byllen. De Lanlay fyrte fra rundt 20 meter. Skuddet fikk en retningsforandring i Kvande, og gikk i bue over Barli.

Ranheim svarte med å nesten umiddelbart gå i angrep. Ballen endte hos Mads Reginiussen inne i RBKs 16-meter. I duell med Mike Jensen ble Reginiussen liggende, men etter litt behandling ristet kapteinen smellen av seg og spilte videre.

Så skulle Ranheim få et aldri så lite hattrick i store muligheter. Først spilte Løkberg gjennom Storflor med et lekker hælspark. Skuddet fra kantspilleren passerte Hansen, men fikk en retningsforandring i en RBK-spiller, og ble bare hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket endte i beina til Fonn Witry på bakerste. Backen la inn, men igjen fikk RBK klarert til hjørnespark. Også på dette hjørnesparket var det kaos inne i boksen, og bare uflaks hindret en Ranheimspiller i å få avsluttet. God periode nå.

Den gode perioden fortsatte, og Ranheim kom nære ved flere anledninger. Spesielt på høyresiden skapte Ranheim mye bra. RBK senket tempoet, og det førte til at Ranheim kunne etablere angrep.

Så, etter 78 minutter, kom utligningen. Fra høyre, selvfølgelig. Storflor fant Løkberg, som la inn. Og på løp i feltet kom selvfølgelig Mads Reginiussen. Knallhard heading. 1-1. Fortjent.

Ranheim fortsatte å trykke på, og et høydepunkt var da Tønne kjørte karusell med Hedenstad på venstrekanten. Innlegget fant dessverre ingen blå.

RBK satte i gang en sluttspurt, og en feil fra Valla Dønnem skapte etter 86 minutter nesten en farlighet for RBK. Ballen endte til slutt i beina på Bendtner, men den duellen vant selvfølgelig Fonn Witry.

På overtid fikk også Bendtner satt ballen forbi Barli. Dessverre for dansken hadde assistentdommeren allerede løftet flagget.

Ranheim forsvarte seg heroisk, red av sluttspurten, og kampen endte 1-1.

Neste søndag venter Odd hjemme på Extra Arena. Billetter til den kampen kjøper du her. Før det går turen til Levanger for 3. runde i NM. Den kampen spilles onsdag klokken 18:00.