IMG_0954

Røsten klar for lån fra RBK

Håkon Røsten blir Ranheimspiller frem til juni.

Annonse:

Håkon Røsten signerte for Rosenborg fra Oppdal i 2021, og ble tatt opp på A-laget i desember 2021. Mai 2022 fikk han sin offisielle A-lagsdebut for Rosenborg mot Verdal i Norgesmesterskapet, der RBK vant 6–0. 

Den 4. september 2022 fikk han sin Eliteserie-debut for Rosenborg mot Viking. I fjor skrev han under en ny kontrakt med Rosenborg som strekker seg ut 2027.

6. august 2023 scoret han sitt første Eliteserie-mål for Rosenborg mot Haugesund. Håkon Røsten er en midtstopper som har vist seg frem som et lovende talent i Rosenborg. - Han har spilt 18 kamper og scoret 2 mål for Rosenborg i Eliteserien, det gir oss erfaring, samtidig som han får mer erfaring med mer spilletid i Ranheim, sier sportslig koordinator Michael Karlsen.

19 -åringen har også representert Norges ungdomslandslag i ulike alderskategorier, inkludert U16, U17, U18, og nå U19.

Han har raskt etablert seg som en viktig del av Rosenborgs forsvarslinje og har potensial til å bli en nøkkelspiller i fremtiden, så med lite spilletid i egen klubb og skade på Philip Slørdahl for oss etter sist kamp mot Sandnes ULF, er det en god timing med utlånsavtale.

- Det blir veldig bra, og ikke minst lærerikt. Jeg har ikke bytta så mange klubber. Det blir bra å komme til en så fin plass, med så mye fine folk blir bra det, sier den unge stopperkjempen om å komme til Ranheim.

Spilleren kommer på kortidslån til juni. Ordningen som gjør at Håkon kan slutte seg til Ranheim på dagen er nasjonal utlånsavtale for unge spillere mellom 18-22 år og minimum 14 dager. 

Vi takker Rosenborg for god dialog. 

Annonse fra Obos-ligaen: