Sæter solgt til Rosenborg

Spissen blir et fast inventar på Lerkendal fremover.

Annonse:

Ranheim og Rosenborg har blitt enige om en overgang for den unge trønderske spissen som scoret 11 mål på 20 kamper i fjorårets sesong.

- Det er veldig gledelig at vi nå har fått frem en spiller som går direkte til RBK, at de vurderer han som god nok for dem. Vi skal være stolt for å ha bidratt til hans utvikling, og at det er springbrett for enda en spiller som går til et høyere nivå. Dette er klapp på skuldra til oss, forteller trener Svein Maalen om overgangen.

- Ole skal ha mye av æren selv. Han har en fin innstilling, men det viktigste er at han gjennomfører det han sier. Samtidig har jeg lyst til å trekke fram spillergruppa, og spesielt de som har jobbet tettest på Ole denne sesongen, for å utfordre, utvikle og løfte spisskjempen fremover. Spissteamet, trenere og medisinsk apparat skal ha stor annerkjennelse for dette også, legger Maalen til.

Den utrolige reisen Ole Sæter har hatt er unik. Som ung var han ingen barnestjerne. Aldri har han vært på kretslag- eller landslagssamling, Ole var fast inventar på andre og tredjelaget for Tronds juniorlag. 

Spissen var keeper frem til junioralder før han prøvde seg som utespiller. Da han kjempet seg til førstelagsfotball for juniorlaget, hadde utviklingen vært enorm på grunn av tryggheten i Trond. 

Deretter gikk ferden til Sverresborg, Kristiansund og Nardo. I Nardo fikk Sæter gode arbeidsvilkår og viste god utvikling. Før ferden gikk til Ranheim foran fjorårets sesong.

Klubben bruker mye tid på å kartlegge lagene og spillerne i trøndersk fotball. Vi ønsker å finne spillere som har et potesial, og som vi tror kan ta slike steg som Ole nå har gjort. Vi har et scoutingteam som har fulgt Ole over flere år, og som så potensialet i Sæter tidlig. Smågesjø og Winsnes, som står i spissen for dette arbeidet, har en stor del av æren for at nettopp Ole ble oppdaget og hentet til klubben.

- Selv om Ole fikk deler av sesongen ødelagt på grunn av skade, så jeg tidlig at han hadde de egenskapene vi trengte på spissplassen. Teft for målet og en god skuddfot, mental- og fysisk råskap, samt at han også har vært en del av et godt angrepskollektiv har nå gitt han en slik mulighet, avslutter Maalen

Fra fotball på nivå fire til Eliteseriefotball på bare fire år er en utrolig reise for den unge spissen. Nå skal han kjempe om spissplass for Norges største fotballklubb. Vi takker for tiden, og ønsker Ole masse lykke til videre i Rosenborg.

Annonse fra Obos-ligaen: