Sætershow!

En meget god fotballkamp ble avgjort av Ole Sæter (Foto: Jørn Engberg)

En kamp, og ett lag videre til neste runde mot Songdal, i Songdal, det var det som stod på spill i dagens oppgjør mellom Ranheim og Åsane. Det var Ranheim som tok tak i kampen de første minuttene, før Åsane fikk ro i pasningsspillet.

Det var etter kampens første dødball den første sjansen kom. En corner fra høyre til Åsane blir slått på bakre. Der ruvet en Åsanespiller høyest, og han fikk styrt ballen over Barli, men heldigvis for Ranheim la den seg på øvre del av tverrliggeren og ut til femmeter. Drøye fem minutter senere skapte Åsane to enorme muligheter.

De penetrerte seg gjennom midten, og kom med stor fart mot vår 16-meter. Ballen ble spilt perfekt til Åsanes Larsen som kom alene mot Barli, men satt den himmelhøyt over. Like etter sendte Valsvik, Urdahl igjennom. Igjen alene med Even Barli, men Barli var kald og gjorde seg stor. Han leste skuddet, og reddet mesterlig!

Sætershow

Ranheims første store sjanse kom etter 18 minutter. Tønne brasset(!) ballen igjennom, via en Åsanespiller, til Ole Sæter. Han ble meid over ende av en spiller med oransj drakt, og det ble tidlelt straffespark til Ranheim. Sæter skulle ta straffen selv, og med sitt venstre ben, klinker han ballen langs gresset tilbake i venstre hjørne. Keeper Hille var på, men den var hard nok til å sende Ranheim i ledelsen, 1-0!

Åsane ymtet seg frempå de neste minuttene, men Ranheim hadde enorme sjanser selv med Reginiussen og Solli. Etter sistnevntes avslutning plukker han opp returen, og ser Sæter komme på et flott løp inn i boks. En perfekt stikker, og en god avslutning med høyre sendte Ranheim opp i 2-0 før halvtimen var spilt! Det var Ole Sæter sitt 10ende mål for sesongen.

Det var to gode fotballag som viste seg frem i førjulstiden denne 1.omgangen. De klarte å skape trykk med godt pasningsspill og mye bevegelse i og rundt motstanderens boks. Nærmest etter 2-0 var nok Erik Tønne som ble spilt flott igjennom av Sæter, men Hille stod i veien for 3-0. Begge lag fikk gode dødballmuligheter, men ingen klarte å presse inn en scoring før pause, slik at pauseresultatet var 2-0.

Åsane rett i strupen, men

Rett etter pause tok Åsane virkelig tak. Først var de farlig frempå med et frispark fra 17 meter, som ble stusset til corner. Etter den påfølgende corneren etablerte Åsane et enormt trykk rundt boksen til Ranheim. En god ball blir slått på tvers av feltet, den treffer en Åsanespiller på bakre, som slår den rett ut i bena til midtstopper Wollen Steen som banket inn utligningen, 2-1.

Ikke mange minutter senere er Sæter tett på et fullkommet hattrick. Ranheim fikk et gunstig brudd og kontret med tempo. Reginiussen fant Tønne på venstresiden, som slo en nydelig ball på bakre til Sæter. Han stanget til med hode, men Hille stod godt bak ballen og fikk dne i fast grep.

Sæter var farlig frempå rett etter. Solli ble spilt igjennom, slår den førtifem til Sæter som klinket til, men rett på Hille. På returen er Reginiussen på straffemerket, men får ikke rent treff. Stor, stor dobbelsjanse! Det var et varsko, et varsko om noe vakkert.

Klinket julen inn

Ole Christian Hammerfjell Sæter mottar ballen på 20 meter. Vender upresset opp, og stirrer på nærmeste kryss. Ballen ligger helt stille, Sæter standfoten til og hamret ballen opp i nærmeste kryss! Den gode sistesjansen til Åsane hadde ikke sjans til å nå raketten til spilleren som kom fra Nardo før årets sesong, hattrick og 3-1!

Åsane ble nok paff av scoringen til Sæter, men kom seg kjapt til hektene. Åsane kom seg fryktelig lett til avslutning i Ranheims boks, fra litt skrå vinkel parerer Barli den med beina, men returen havner i Lorentzen. Han kriger og kjemper mot Williams, som holdt Lorentzen feilvendt. Barli kom inn for å hjalpe Williams til å presse skuddet utenfor. Tett på ny redusering.

Begge lag hadde flere farligheter gjennom de siste 20 minuttene av kampene. Spesielt må vi trekke frem sisteskansene Barli og Hille, som stod enormt i begge burene. Barli hadde flere viktige inngriper både i 1. og 2.omgang som ble matchavgjørende. Det er først på overtid den største og avgjørende sjansen kom. Ranheim kontret med Sondre Sørløkk som passerer målvakt inne i feltet, han slår ballen på tvers til innbytter Sollie Rønning, som satt den siste spikeren i kista. 4-1 og Sogndal venter i neste runde av kvalifiseringen.