Sammen om Sør-Afrika

Sist uke var Ranheim fotball og familievernkontoret i Trondheim sammen om å arrangere en fotballskole for elevene på Kersboslaagte Primary School utenfor Cape Town.

Annonse:

Familievernkontoret har i mange år hatt prosjekter i Cape Town og ideen om en fotballskole for barna ble til gjennom et initiativ av brobygger Stig Winsnes.

Se flere bilder nederst i saken

Vi reiste med totalt 8 personer fra Ranheim Fotball, 6 trenere ledet av klubbens utviklingsleder Frank Robert Saltvik, klubbens samfunnsansvarslig Eva Hansen, 3 familieterapeuter fra familievernkontoret og Stig Winsnes som representerer både Ranheim og Familievernkontoret. 150 elever i alderen 6-13 år ikledd fotballsko og drakter fra Ranheim, lagfølelse, fellesskap og logo på brystet. Glede, latter, grasrottrenernes fotballaktiviteter, leik, sang og dans – stemningen var til tider som en på en rockekonsert!

Saken fortsetter under videoen!


Under oppholdet besøkte vi også andre prosjekter familievernkontoret har etablert i Sør-Afrika. Drakenstein Palliative Hospice og Butterfly House, et omsorgssenter med pedagogisk tilbud til de yngste barna i townshipen Fairyland. Butterfly House ble bygget m.økonomisk støtte fra Koteng, Sparebank 1 SMN og ansatte v. Familievernkontoret i Trondheim. Sammen med flere bidragsytere driftes disse prosjektene i stor grad av Ivar Koteng og Koteng Eiendom AS. Dette gav oss sterke menneskemøter som setter seg i ryggmargen og gir inspirasjon til involvering og handling.

Sammen med skolens lærere og involvering av lokale og sentrale støttespillere vil dette tiltaket være starten på et utvidet samarbeid. Klubbens verdier fellesskap, glede og utvikling sammen med NFFs verdier «Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle» står meget sterkt.

Dette tror vi på. Vi har med oss et vitnesbyrd tilbake fra Sør-Afrika. Med vår tilstedeværelse, kompetanse, vårt engasjement og vår hjertevarme tror vi på at dette er med på å utgjøre en forskjell for barna på skolen. Vi tror sterkt på at dette gir håp som kan trenge igjennom noe av det som er vanskelig.

Som det gamle afrikanske ordtaket sier: Ubuntu. «I am because we are». Det understreker at våre liv alltid står i en større sammenheng. Vi hører sammen med noen, og vi er avhengige av hverandre.

Gjennomføring av fotballskolen ble gjort mulig med økonomisk støtte og utstyr fra Ranheim Fotball, NFF avd.for internasjonalt samfunnsansvar, NFF Trøndelag, Kirkens familievern og Nidaros Bispedømme, Ranheimveteranene og private gaver.

 

Følgende deltagere var med:

Fra familievernkontoret: Elin Bjøru, Edgard Leistad og Sverre Jor.

Fra Ranheim fotball: Frank Robert Salstvik og Eva Hansen

Følgende trenere var med:  Bjarte Guttormsen, Eskil Husby, Thomas Sandberg, Lise Haugen Smistad, Stine Reinås og Ståle Bratseth

Representant fra både familievernkontoret og Ranheim fotball: Stig Winsnes

Saken er skrevet Eva Hansen

Annonse fra Obos-ligaen: