SF-Ranheim 1-2 (1-0)

Ranheim kom tilbake og tok alle poengene i Sandefjord.

Etter en brutal andreomgang i Tromsø for tre dager siden var det et revansjelystent Ranheim som entret gressmatta i Sandefjord. Maalen hadde gjort flere endringer i startelleveren fra kampen mot Tromsø. Tomålsscorer fra kampen mot Stabæk, Michael Karlsen, ble hvilt til fordel for Andreas Helmersen, som dermed fikk sin debut fra start. På høyrekanten startet Sivert Solli på bekostning av Øyvind Storflor.

Kampen var fra start av en jevn og litt treg affære. Ranheim med et tydelig ønske om å holde ballen i laget, og spille seg ut fra forsvar. Etter drøye ti minutter kom kampens første store mulighet til hjemmelaget. En uheldig berøring fra Kvande førte til en avslutning fra like utenfor 16-meteren. Skuddet smalt i tverrliggeren bak Barli.

Omgangen fortsatte med et lite overtak til hjemmelaget. Ranheim var tro mot egen taktikk, og forsøkte hele tiden å trille ball. Dessverre var det også en periode med en del enkle pasningsfeil som førte til balltap. Derfor var det heller ikke ufortjent da Sandefjord etter en knapp halvtime tok ledelsen. Mohamed Ofkir mottok ballen på rundt 30 meter, og fikk skyte relativt upresset. Skuddet snek seg helt inne ved Barlis høyre stolperot. 1-0.

Resten av omgangen var uten de helt store begivenhetene. Ranheim kom seg litt høyere i banen, og Helmersen kom få minutter før pause til avslutning fra rundt 20 meter. Dessverre hadde keeper full kontroll.

Etter pause tok Ranheim tak i kampen. Innledningsvis hadde Ranheim mye ball, men klarte ikke å skape det helt store. Det skjedde derimot etter 60 minutters spill. En nydelig vektet pasning fra Løkberg fant Tønne i bakrommet. Tønne kvittet seg med både keeper og forsvarsspillere, men avslutningen fra svært skrått hold strøk dessverre utsiden av stolpen.

Ranheim holdt presset oppe, og slik tålmodighet blir ofte belønnet. Etter en god periode med mye ball og mange forsøk, fikk Ranheim etter 77 minutter uttelling fra en corner. I feltet raget Christian Eggen Rismark høyest, og stanget inn en fortjent utligning.

Ranheim var på ingen måte fornøyd med å kun ha utlignet. Trykket ble holdt oppe, og Ranheim førte kampen fullstendig. Og i det siste ordinære spilleminuttet ble det igjen uttelling. Nok en corner ble svingt inn, og ballen endte til slutt hos Tromsdal på 20 meter. Dessverre, eller heldigvis, traff ikke Tromsdal særlig rent, og det ble istedet en nydelig pasning til Helmersen som sto på femmeteren. Han lot seg ikke be to ganger, og dunket til på volley. 1-2 og kampen var snudd.

Etter dette forsøkte Sandefjord på en sluttspurt. Særlig farlig ble det imidlertid aldri, og Ranheim kasserte inn sesongens første borteseier.

Til helga venter Haugesund hjemme på Extra Arena. Billetter til den kampen kan du sikre deg her.

Ranheim(4-3-3): Barli - Foosnæs (Furu 66’), Eggen Rismark, Kvande, Witry - Løkberg, Valla Dønnem, Sandmæl (Tromsdal 75’) - Tønne, Helmersen, Solli (Karlsen 69’)

Mål: 1-0 Mohamed Ofkir (30’), 1-1 Christian Eggen Rismark (77’), 1-2 Andreas Helmersen (89’)

Gule kort Ranheim: Løkberg (34’), Tromsdal (85’), Furu (92’)