Sandnes Ulf ble for sterke

Det ble ingen god retur for Vegard Erlien.

I perfekt fotballvær med 15-16 grader og lett overskyet fra start, var det duket for en strålende OBOS-aften. Den første halvtimen gikk veldig bedagelig for begge lag, som ikke fant åpningene. Ingen av lagene klarte å åpne forsvaret til motstanderen, men de siste ti minuttene av 1.omgang, skulle bli mye mer livlig.

Den første store sjansen kom etter 38 minutter, Sollie Rønning blir funnet sentral foran Sandnes Ulfs boks. Han drar av en mann og skjærer inn for å klinke den inn med høyre, dessverre miste han balansen i skuddøyblikket. 60 sekunder senere er det Sandnes Ulf som går i angrep.

Scoring og sjanser

Magnus Grødem mottar ballen på hjørnet av 16, han skjærer inn i banen og smeller til. Ballen går i en perfekt bue over Even Barli og i lengste hjørnet. En tro kopi av målet som vi sist slapp inn mot Kongsvinger, og Grødem sendte Sandnes Ulf i ledelsen.

Heggem hadde sjansen etter et hjørnespark, hvor han står helt alene på 8 meter. Dessverre var det vrangfoten Heggem skulle fyre av med, og ballen går godt til side for mål. Forsvarskollega Daniel Kvande gav det to forsøk, først klinket han til fra 30 meter, som Vestly Hegre må slå til corner. På den påfølgende står han på 5 meter og får foten på den, men dessverre i stolpen.

Ranheim presset på etter scoringen, men Sandnes Ulf var tett på å gå opp i 2-0. En slurvete pasning blir plukket opp av en Sandnesspiller som trer ballen igjennom, Eriksen tar blikket opp og ser Grødem i full fart fremover. Heldigvis treffer Grødem ikke helt med sin heading, som gikk til side for mål. Heggem var på ny tett på like etter, men den headingen også til side for mål. Dermed stod det 1-0 til pause til de lyseblå.

Høyere tempo

Den andre omgangen startet med høyt tempo fra Ranheim, og alltid et forsøk på tempooppdrivelse. Ting gikk mye hurtigere og temperaturen fra begge lag var forhøyet betraktelig fra starten av omgangen. Like etter timen spilt får Ranheim en aller tiders mulighet.

Tønne får ballen av Blakstad ut på høyresiden, og fra dypet ser han Reginiussen på bakerste. Han slår den bak forsvaret til Sandnes Ulf, Reginiussen glir forbi Vestly Hegre, men når ikke sin egen forsering, og ballen glir forbi det tomme buret.

Etter 70 minutter får Ranheim et hjørnespark fra høyre, med servitør Tønne. Han slår den på bakre stolpe, der står Martin Lundal, og kriger inn utligningen for Ranheim! En helt fortjent utligning, etter at Ranheim hadde trykket på, og Sandnes Ulf lagt seg lavere i banen.

Dødballenes aften

Etter scoringen tok Sandnes Ulf mer over, og kom til et par farligheter, uten at Barli måtte gjøre allverden for å holde buret stengt. Ranheim kom så farligere frempå igjen, men strevde med å skape det store. I stedet er det Sandnes Ulf som tar muligheten etter et frispark. Frisparket kommer på bakerste stolpe og der er det Sandnes som er sterkest i duellspillet, og Kent Håvard Eriksen sendte Sandens Ulf i ledelsen fem minutter før slutt.

Ranheim presset på for en utlikning, men Sandnes Ulf stod godt etter, og fikk ryddet vekk det som kom fra de blå. Dermed gikk Ranheim på sitt andre tap for sesongen, og fikk Sandnes Ulf rett opp i ryggen i OBOS-ligaen.

Sandnes Ulf - Ranheim 2-1 (1-0)

• Mål: Magnus Grødem (39), Kent Håvard Eriksen (85) - Sandnes Ulf