Seier mot Start

Valla Dønnems første scoring for Ranheim bidro til tre nye poeng på EXTRA Arena. (Foto: Jørn Engberg)

I steikende sol i ranheimsfjæra fikk 1600 tilskuere se en første omgang med noe lavt tempo og få sjanser. Start prøvde å slå langt bak våre stoppere, men klarte ikke å skape sjanser det på det viset. Bortelagets første sjanse kom etter elleve minutter da en Startspiller plukket opp en dårlig klarering og fyrte av. Ballen gikk et par meter til side for mål.

Kun minuttet etter rullet Ranheim opp et fint angrep på høyre side. Witry, Løkberg og Storflor kombinerte fint før innlegget gikk mot mål. Der kom Michael Karlsen oppofrende og skled ballen i mål, men linjedommer var tidlig oppe med flagget og målet ble annullert for offside.

Resten av omgangen ble preget av mye tette dueller og kriging i lufta. Start fortsatte å slå langt og høyt, og Ranheim måtte ty til samme angrepsvåpen da bortelaget stengte tidlig av høyt i banen.

Etter 34 minutter fikk Ranheim frispark i venstre korridor. Storflor svingte kula inn i feltet og landet på bakre stolpe hvor Valla Dønnem hadde løpt seg fri og kunne sette inn 1-0 til Ranheim med sitt første Eliteserie-mål.

Andre omgang åpnet i samme stil som den første bar preg av; rolig tempo og sjansefattig. Det var før Løkberg løp seg fri på høyresiden og slo inn i feltet. Der ruvet Michael Karlsen høyest og headet ballen i bue over keeper.

Etter det var det mer eller mindre bare Ranheim. Mye fint spill fra forsvaret og frem mot angrep, men de store sjansene uteble. Allikevel satt man med følelsen om at det var mer sannsynlig med en ny Ranheimscoring enn at bortelaget skulle redusere.

Og sjansen til å øke på til 3-0 skulle nærmest bli servert på sølvfat for Karlsen. Kvande ble revet over ende på et hjørnespark og dommer Steen pekte på straffemerket. Michael Karlsen er vanligvis sikkerheten selv på straffer, og skuddet var knallhardt og midt i mål. Dessverre for lavt og Starts keeper fikk reddet med beina.

De neste minuttene ble en enkel transportetappe for Ranheim som rodde i land alle poengene til Ranheimsfjæra.