Seier og plass i kvalik!

Med seier kunne Ranheim sikre plass i play-off til Eliteserien, og gjorde jobben i tungt regnvær på besøk hos Fredrikstad.

Stille før stormen

Det var to aggressive lag som kom ut i regnværet i Fredrikstad. Ingen av lagene ville gi motstanderen det ekstra sekundet, men det var Ranheim som tok det spillermessige overtaket. Selv om det var Ranheim som kom best ut i kampen mot Fredrikstad, var det Fredrikstad som fikk den største sjansen i 1.omgang. Witry klarer fra egen 16-meter, men ingen Ranheimspillere tar ansvar for nedfallsfrukten. Det ansvaret tar Nuhu hos Fredrikstad, som enkelt spaserer gjennom Ranheimsforsvaret og smeller ballen i tverrliggeren og over fra kort avstand. Ranheim fortsatte å beholde banespillet utover omgangen og fikk presset frem noen halvsjanser, mye takket være gode løp fra Øyvind Storflor og Sondre Sørløkk. Det nærmeste Ranheim kom de første 45 minuttene var en heading fra Reginiussen, som går like over mål fra en skarp vinkel etter en dødball fra Storflor.

Så smeller det

2.omgang startet som den første, Ranheim var det førende laget de første minuttene, og presset frem noen potensielle halvsjanser uten at det ble noe farlig. Det var nok en gang Fredrikstad som fikk den første store sjansen etter drøye timen spilt. Rocky Lekaj dro seg inn fra høyre, og smalt til fra omtrent 20 meter, men Barli hindret Fredrikstad å gå opp i føringen. For det var Ranheim som skulle ta ledelsen. Sørløkk får dratt av en mann sentralt på midtbane og satt på gasspedalen. Han finner Reginiussen som kom på utsiden, Reginiussen går inn i banen, tar en liten skuddfinte før han smalt til. Skuddet var hardt, men ikke utagbart for Jenssen, som er uheldig og slår den videre inn i mål, og 1-0 til Ranheim. Den ledelsen varer ikke lenge.

K P
4 Mjøndalen 28 46
5 Ranheim TF 28 46
6 Ullensaker/Kisa 28 45
7 Levanger 28 39

Straffe.. og straffe!

Fredrikstad får frispark, og slår ballen dypt inne i feltet hos Ranheim, og Kapidzic går i bakken. Dommeren peker på straffemerket, mens Ranheimspillerne protesterer til ingen nytte. Kapidzic tar straffen selv, og sender Barli feil vei, og setter ballen sikkert i mål, 1-1. Like etterpå smeller det i den andre enden. Lillebo blir sendt igjennom, og er alene med Fredrikstads sisteskanse. Lillebo chipper ballen over keeper, og blir tatt av Jenssen. På ny peker dommeren på straffemerket, denne gangen med protester fra Fredrikstad, til ingen nytte. Aslak Witry går frem, og setter ballen sikkert i mål for Ranheim, 2-1!

De siste minuttene kaster Fredrikstad alle mann i angrep, og tvinger frem en meget kvalifisert fra Barli, men Ranheim var nok nærmere 3-1 med Rye og Tromsdal enn Fredrikstad en utligning. En ekte krigeseier, men gode tendenser i angrepsspillet i perioder for Ranheim, som dermed sikret en plass i play-off om Eliteseriespill!

K A M P F A K T A

Fredrikstad – Ranheim 2-1 (0-0)
Obosligaen 28. serierunde
Fredrikstad Stadion

Målene – Ranheim: Mads Reginiussen (74), Aslak Witry (80) Fredrikstad FK: Sanel Kapidzic (77)

Gule kort - Ranheim: Jacob Tromsdal Fredrikstad FK: Joona Veteli, Edvard Skagestad, Patrik Karoliussen