Seiret i siste hjemmekamp

Prosjektil av Foosnæs, straffescoringer og overtidsmål ga Ranheim tre poeng i sesongsens siste (?) hjemmekamp.

MeI forrige serierunde sikret Ranheim playoff til Eliteserien, og dermed blir de to siste kampene en jakt på poeng for å klatre på tabellen og få hjemmefordel i kvalifiseringsrundene.

Jerv hadde lite å spille for, og kan hverken rykke ned eller komme på playoff. Allikevel var det et Jerv-lag som var ute etter revansje fra deres to siste kamper (tap 1-4 og 1-7) som kom til EXTRA Arena søndag.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, uten å skape de helt store sjansene mot et bortelag som lå kompakte og forsvarte seg godt. De første tyve minuttene foregikk det meste av spillet på Jervs banehalvdel, hvor Ranheim skapte trøbbel på kantene, men fikk ikke den samme kvaliteten inn i boksen. Høydepunktet for publikum var da Sørløkk dro ei elasticofinte mellom beina på Jervs back, men unggutten fikk ikke sendt ballen i sjanseskapende område i feltet.

I det 20. minutt fikk Ranheim hjørnespark, hvor Michael Karlsen kom til en avslutning, men traff egen spiller på streken og Jerv fikk klarert. Ballen havnet hos venstreback Foosnæs som banket til fra 35 meter og ballen gikk som et prosjektil opp i vinkelen. 1-0, og Daniel Kvande fikk god konkurranse for årets mål.

Etter en drøy halvtime fikk Jerv sin første målsjanse. Fra sin venstreside ble ballen løftet mot bakrestolpe og ballen ble sendt tilbake gjennom feltet, men der kom Eggen Rismark til unnsetning og fikk slått til hjørnespark.

Få minutter senere var Michael Karlsen god i duell med en Jerv-forsvarer. Sistnevnte holdt livtak rundt spissen for å forhindre han i å snu seg mot mål. Holdingen foregikk såpass lenge og var hard nok til at dommer Moen fant den ureglementær og dømte straffe. Karlsen tok "strafferen" selv og dermed 2-0.

Jerv kom bedre ut i andre omgang og fikk løftet spillet sitt nærmere Barli i buret. Ranheim forsvarte seg godt og hindret Jerv i å komme til målsjanser.

Nå kom også trønderværet over fjæra. Regn og kraftig vind ble til sludd, før sola omsider tittet frem mot slutten av kampen.

Ti minutter før slutt var det Jervs tur til å få straffespark. Wichmann ble hindret av Kvande og kaptein Glenn Andersen sendte Barli feil vei fra krittmerket.

K P
3 Sandnes Ulf 29 51
4 Ranheim TF 29 49
5 Ullensaker/Kisa 29 48
6 Mjøndalen 28 46

Publikum gjorde seg klare for et stormløp fra Jervs side, men de klarte ikke å skape noe trykk på Ranheim. I stedet greide hjemmelaget å holde ballen i laget da de vant den, og prøvde å drepe kampen på kontring.

Det klarte de også, da dagens Forza-gutt Aleksander Foosnæs parkerte Jervs høyreback i løpsduell. Ballen ble sendt videre til Lillebo og så til Reginiussen. Altaværingen sendte ballen tilbake til Lillebo som banket ballen i mål.

Med seier også til Mjøndalen er Ranheim fremdeles på femteplass på tabellen. Dermed skal alt avgjøres neste helg; blir Ranheim nummer tre, fire, fem eller seks?