null

Seiret i toppkampen

Ranheim tok tre poeng i en meget underholdende kamp på EXTRA Arena.

Annonse:

Ranheim måtte gjøre et par endringer til dagens storoppgjør i fjæra. Storflor og Karlsen var begge utilgjengelige og på spissplass fikk Mads Lillebo sjansen. Spissen kom fra Stjørdals-Blink i vinter men har gått skadet i årets fire første måneder, og kveldens plass i førstelleveren var hans første for året.

Og kampen var ikke mer enn et par minutter gammel da Lillebo skulle få vise seg frem. Bodø/Glimts keeper glapp et innlegg fra høyre, og Lillebo kriget Ranheim i ledelsen. Knappe fem minutter senere var Lillebo igjen på farten, men i tett duell med en Glimt-stopper fikk han ikke presset headingen ned mellom stengene. 

Så, like etter Lillebos sjanse, fikk toppscorer Fardal Opseth sjansen han behøvde. I duell med fire Ranheimspillere, fikk han gå igjennom og tuppet ballen forbi Even Barli og i nettmaskene. 

Ranheim ga seg ikke og kjempet for å komme tilbake i ledelsen. Minuttet etter utligningen, kombinerte Ranheim nydelig på høyresiden ved Blakstad og Reginiussen. Et hælspark fant Witry som klemte til på hel volley med ventre foten. Ballen hadde retning lengste kryss, men Glimts keeper fikk slått den til corner.

Noen minutter senere slår Kvande et perfekt hjørnespark på Eggen Rismarks hode, og kapteinen stanger Ranheim tilbake i ledelsen.

Ranheim fortsatte å kjøre, og heldigvis for Glimt hadde deres keeper ristet av seg tabben fra 1-0-scoringen. Keeperen vartet opp med flere gode redninger. Lillebo kjempet godt mot Glimts forsvarere og fikk lagt ut til Løkberg som klemte til. Alle på EXTRA Arena så ballen i nota, men keeper var raskt nede og fikk hindret scoring.

Like etter hadde Reginiussen en kjempesjanse da Riksvold fant midtbanespilleren på bakre stolpe, men en Glimt-stopper stod på streken og fikk avverget. 

Ranheim skrudde opp tempoet ytterligere i minuttene før pause. Først var Lillebo farlig frempå igjen. Riksvold ble spilt opp på høyrekanten og slo 45 grader ut til Lillebo, men angriperen trengte et par centimetre til på fotbladet hvis han skulle nå ballen fra vingen. 

Riksvold var et konstant uromoment for Glimtforsvaret nå. Rett før pause ble han spilt igjennom alene med keeper, men vingen fikk aldri god nok kontroll og avslutningen gikk til side for mål.

Naturlig nok ble Bodø/Glimt liggende høyere i banen i jakten på utligningen, men Ranheim hadde grei kontroll på det som kom. En mye jevnere andre omgang, hvor begge lag manglet presisjon på siste tredjedelen. 

I de siste ti minuttene fikk Glimt to store sjanser, men de gulkledde fikk ikke overlistet Even Barli.

Dermed tok Ranheim tre deilige poeng i toppkampen mot Bodø/Glimt, og passerte med det Start på tabellen.

Annonse fra Obos-ligaen: