Sjumålsthriller i Hamar!

Nok en tirsdag og nok en kamp - og denne runden tok vi turen til Briskeby for å møte HamKam. Det som på papiret skulle vært topp mot bunn ble alt annet enn det i løpet av kampen

De første 20 minuttene av kampen hadde vi flere store sjanser ved henholdsvis Rønning og Tønne, og det var førstnevnte som skulle åpne scoringsballet i kveld. Spissen snappet opp ballen etter noe rot i HamKam-forsvaret og satte ballen iskaldt og velfortjent forbi keeperen etter 22 minutters spill. Hjemmelaget skulle få sin første gode mulighet et par minutter etter målet, men skuddet fra Svendsen gikk rett på Lenes.

Etter scoringen roet det seg litt ned for vår del offensivt, men etter 33 minutter skulle Reginiussen få en kjempemulighet til å doble ledelsen. Den umarkerte kapteinen traff ikke helt på avslutningen fra 5 meter og ballen stusset sin vei utenfor mål. I motsatt ende var det HamKam som skulle få sjansen til å utligne. 5 minutter før pause var Lundal uheldig i en duell med Matland som falt inne i sekstenmeteren og Jo Nymo Matland satte enkelt inn 1-1 fra straffemerket. Målshowet skulle imidlertidig ikke stoppe der før pause. Ett minutt før halv tid spilte Tønne en frekk vegg med Blakstad på 16-meteren og vingen satte fint inn 1-2 via fingertuppene på keeper Jendal.

Første omgang startet litt ulik den andre. Begge lag hadde ballen og kom til brukbare muligheter, men vi kom til en livsfarlig overgang etter 10 minutter. Alseth la et strålende innlegg fra sin høyreside som Tønne hoppet elegant over til Rønning som fra 10 meter fikk skutt, men ballen lurte seg på utsiden av stolpen.

63 minutter var spilt da Alseth skulle få sitt første mål for sesongen. Vi hadde enorme rom på HamKams halvdel og Blakstad spilte ballen inn i banen mot Alseth som fra 20 meter klinker ballen i det nærmeste hjørnet og det sto 1-3 på tavla.

Marcus Pedersen hadde kommet inn for HamKam i det 55. minutt og skulle markere seg så og si med en gang. Den rutinerte spissen var først på et innlegg og satte kontant inn 2-3-målet for hjemmelaget.

Begge lag hadde mange muligheter utover i omgangen, og overgangene kom i tur og orden på Briskeby. Andre omgang skulle bli mye mer åpen enn den første og HamKam fikk styrt mer enn hva de gjorde i første omgang.

Som i den første omgangen skulle det også i den andre komme en scoring ett minutt før ordinær tid. Marcus Pedersen tok et frispark fra 20 meter som via muren skiftet retning og snek seg inn bak en sjanseløs Lenes. Dermed sto det 3-3 på Briskeby og kampen så ut til å ende med det, men innbytterne Sondre Sørløkk og Sivert Solli ville det annerledes. Sørløkk ble spilt igjennom på venstresiden og slo et perfekt innlegg til Solli som bredsidet ballen i nota via Jendal. Dette var det siste som skjedde i kampen og 3 poeng ble dermed pakket ned og lagt i baggen på vei hjem til Trondheim!