Solid seier til Ranheim

Etter en morsom førsteomgang, ble det en bunnsolid andreomgang.

Annonse:

Åsane - Ranheim 1-3 (1-1)

 

Det var en morsom førsteomgang i regnværet i Bergen. Det bølget frem og tilbake, og begge lag fikk produsert frem større og mindre sjanser. Aller best startet Ranheim, hvor Mehnert på gamle trakter satte fart inn i feltet.

Marcus Mehnert ble spilt alene igjennom av Lopez, og ble tatt av Åsanekeeper Jensen i det han forsøkte å runde sistnevnte. Mads Reginiussen tok en kapteins ansvar og gikk selvsikkert opp for å ta det straffesparket. Der gjorde Reginiussen ingen feil, og limte ballen nede ved høyre stolperot, 1-0!

Rett før kvarteret spilt kom Åsane farlig frempå. Etter å ha spilt kontrollert ut bakfra, satte de oransjkledde i gang ett temposkifte hvor de fikk spilt ut Ranheim i lengderetning. Et godt tilbakelegg fra hjemmelaget ga de en god skuddmulighet like utenfor feltet, men en stor Lenes stilte seg i veien og hindret en opplagt scoringsmulighet.

Åsane utlignet

Etter halvspilt 1.omgang fosser Hellevik Larsen frem langs Åsane sin høyre side, han kikker opp og leter etter alternativ i feltet. Han oppdager Lorentzen som stuper inn mot fremste, og Hellevik Larsen treffer han i løpsretningen og Lorentzen styrer inn utligningen, 1-1.

Rett etter scoringen er Åsane raskt frempå. De spiller seg fri på sin venstreside, og Lorentzen er nesten igjennom med Kvande etter seg. Han får skutt tett på Lenes, som nok en gang gjør seg stor nok til å hindre scoring for hjemmelaget.

Like før pause kom Ranheim til en dobbelsjanse. Fillip Brattbakk får skutt fra 16 meter, og Jensen i Åsaneburet må gi retur. På den kommer Erik Tønne, men skuddvinkel blir litt vanskelig og han forsøker å banke den opp i nærmeste. Dessverre for Tønne blir det et litt for hardt treff og den gikk et godt stykke over, og det stod 1-1 ved halvtid.

To kjappe

Ti minutter ut i 2.omgang fikk Mehnert flikket ballen ut til Eggen Rismark som skyter et innlegg bak Åsaneforsvaret, og på bakerste stolpe er selvsagt målsnik Filip Brattbakk fremme og sendte Ranheim på ny i ledelsen, 2-1!

Bare fem minutter senere er Mehnert på ny frempå etter et nydelig gjennomspill. Denne gangen står Jensen oppreist og hindrer Mehnert i en god avslutning. Redningen havner i bena til Tønne som på ny serverer en god ball inn i feltet. Der dukket Ruben Alte opp med sin aller første touch på ballen, og styrer den med hode over Jensen, 3-1!

Ruben Alte bidrog momentant (Akrivfoto: Jørn Engberg)
Ruben Alte bidrog momentant (Akrivfoto: Jørn Engberg)

I det vi dro oss inn i siste kvarteret av kampen, spilte Ranheim champagnefotball. Mehnert blir nok en gang tredd igjennom, han drar med seg stopperen og sender ballen i retur inn i feltet. En Ranheimspiller drar med seg den andre Åsanestopperen, slik at Erlien blir fri. Dessverre så hadde ikke Erlien lagt inn riktig krutt i avslutningen og den ble for løs, nær 4-1.

Fem minutter før slutt var Ranheim nok en gang frempå, og denne gangen var det Reginiussen som fikk fyrt av et skudd mot nærmeste hjørne, men Jensen var med på notene. Ranheim fortsatte å fremprovosere feil og var nesten gjennom 5 mot 3 like etter. Foruten om et par småfarligheter og skudd rett på Lenes, var Ranheim nærmere 4-1 enn Åsane redusering. En solid og fortjent seier til de blå fra Ranheimsfjæra. 

Annonse fra Obos-ligaen: