Stabæk vant i fjæra

To dødballmål sørget for at gjestene fikk med seg alle poengene.

Annonse:

Foran sesongens nest siste hjemmekamp gjorde Svein Maalen et par endringer fra laget som røk ut av cupen mot Viking. Even Barli var fortsatt ikke klart til spill, så for første gang siden 2015 startet en en annen keeper en seriekamp for oss. I tillegg til at Magnus Lenes dermed fikk sin debut i Eliteserien, startet Furu i stedet for Kvande, Karlsen var tilbake i startelleveren på bekostning av Bakenga, og Skarsem startet i stedet for Valla Dønnem.

Med unntak av et skudd fra grei posisjon signert Mads Reginiussen, handlet det meste om gjestene innledningsvis i kampen. Gjestene hadde mye ball, uten at Lenes ble satt på de hardeste prøvene. Samtidig fortsatte Erlien å være et uromoment for oss, og de fleste farlighetene vi skapte, hadde kantspilleren en eller annen rolle i oppbygningen av.

Mot slutten av omgangen fikk vi frispark i svært god posisjon, etter at Karlsen ble klatret på. Storflors forsøk gikk dessverre like over.

Andre omgang startet relativt jevnt, men på tross av at vi klarte å bite oss litt fast, var det gjestene som fikk omgangens første store mulighet. Stabæk kontret, og Brynhildsen fikk avsluttet fra drøye ti meter. Lenes kom seg heldigvis raskt ned, og dro fram en svært god redning. 

Kvarteret ut i omgangen skulle gjestene likevel ta ledelsen. Et hjørnespark ble headet inn igjen i feltet, Lenes klarte ikke å få tak på ballen, og Amankwah var først på den løse ballen.

Kun minutter etterpå var gjestene svært nære å doble ledelsen. Et lavt innlegg fra venstre traff en hvitkledd spiller helt alene i feltet, men Lenes var med på notene og reddet både det første skuddet og returen.

Vi presset på for utligning, og Blakstad kom svært nære, da han steg til værs og headet over etter et hjørnespark.

Men det var gjestene som skulle doble ledelsen sin. Et hjørnespark fra høyre spratt gjennom hele feltet, før den traff en uheldig Heggem og spratt i mål.

Stabæk fortsatte å kjøre, og kun en god Lenes, kombinert med en porsjon flaks, sørget for at gjestene ikke vant med større sifre. 

Kampfakta:

Ranheim-Stabæk 2-0 (0-0)

Lenes - Olsen, Heggem, Furu, Foosnæs - Reginiussen, Blakstad (Valla Dønnem 79'), Skarsem - Storflor (Bakenga 62'), Karlsen (Solbakken 68'), Erlien

Mål:
0-1 Amankwah 62'
0-2 Heggem (SM) 78'

Gule kort Ranheim: Heggem, Karlsen, Skarsem, Foosnæs

Nå er det bare én hjemmekamp igjen denne sesongen. Om tre uker - den 24. november - kommer Lillestrøm oppover, og vi trenger alle på tribunen. Billetter kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: