Stamnestrø legger opp

Flere ganger seriemester legger skoene på hylla

Annonse:

Magnus Stamnestrø har bestemt seg for å avslutte karrieren, og han har en stor karriere å se tilbake på. 28-år gamle Magnus fra Kyrksæterøra startet karrieren i KIL/Hemne før han gikk til Molde i 2010. I Molde var han med på å vinne seriegull i 2011 og 2012! De to neste sesongene ble det utlån til Sogndal og KBK.

I 2014 gikk Stamnestrø permanent til KBK og leverte en helt enorm sesong som skapte interesse rundt trønderen. Rosenborg var laget som trakk det lengste strået og sikret seg midtbanespilleren i 2015. Det ble en umiddelbar suksess og det ble seriemesterskap på første forsøk. I 2016 ble det også seriegull, men ikke uten bismak. I oktober 2016 fikk Stamnestrø en komplisert kneskade som satt han ut av spill i lang tid.

- Tross skada, så har jeg fått opplevd mye, trivdes og hatt det fint i samtlige klubber jeg har vært i. Og tar med meg erfaringer fra over 10 år i toppfotballen og mye kunnskap fra det sportslige og utenomsportslige igjennom blant annet Mot og andre foredrag, forteller Magnus om tiden som toppfotballspiller.

Ble Ranheimspiller

Sommeren 2018 ble Magnus Stamnestrø Ranheimspiller etter overgang fra Rosenborg. Dessverre ble det ikke så mye spilletid som man kunne håpe på, og det ble med to innhopp i 2018, og ett i 2019 før det ble et utlån til færøyske KI Klaksvik. Der ble det, som det blir med Stamnestrø, seriegull på første forsøk. Det sammen med tidligere Ranheimspiller Simen Sandmæl. I årets sesong ble det to innhopp og to seiere på Stamnestrø. 

- Tiden i Ranheim har vært strålende, men tiden har vært prega av skada, som resten av karrieren. Likevel har tiden gjort det ekstra viktig å sette pris på samholdet og hverdagen ellers som fotballspiller. Miljøet i Ranheim er fantastisk. Kommer til å savne spillergruppa og samholdet, fellesskapet rundt det å vær fotballspiller, sier Magnus om tiden i Ranheim.

Nå som fotballskoene er lagt på hylla, blir hverdagen annerledes. Likevel har ikke Magnus gitt helt slipp på fotballhverdagen.

- Hverdagen fremover er noe uklar, jeg har jobbet litt i Vestbyen som både trener og trenerveileder, og håper jeg kan gi tilbake til fotballen. Vise og dele fotballgleden jeg har hatt til andre. Jeg er også på jakt etter en ny jobb i tillegg, så håper jeg kan ta med erfaringene fra fotballen, avslutter Magnus.

Vi vil takke Magnus Stamnestrø for innsatsen. Han har vært en viktig bidragsyter inn i treningsgruppen med sin erfaring. Vi ønsker han lykke til videre!

Annonse fra Obos-ligaen: