Start -Ranheim 2-1 (2-1)

Ranheim med ti mann tapte knepent i Kristiansand. (Arkivfoto: Jørn Engberg)

De første minuttene av mandagens kamp inneholdt lite sjanser og scoringsmuligheter. Men så tok Ruben Alte saken i egne hender. Han mottok ballen på kanten av sekstenmeteren, slo en frekk tunnel, og tok seg forbi en mann, før han rappet til med et skudd som gikk under Starts sisteskanse. 0-1 til Ranheim etter kampens første sjanse.

Det skjedde ikke mye av målsjanser på Sør Arena før hjemmelaget reduserte på sin første sjanse etter 34 minutter. Da hadde akkurat Simon Marklund blitt byttet av etter en hodeskade rett før halvtimen var spilt.

Etter utligningen hadde mye ball i laget, og spilte Ranheim lave. Etter 38 minutter blåste dommeren straffe til hjemmelaget. Ut fra TV-bildene så den billig ut. Straffesparket ble satt i mål og Start hadde snudd kampen. De gule og sorte gikk nå for å øke ledelsen til pause, og Ranheim hadde mer enn nok med å forsvare seg ut omgangen.

Start åpnet den andre omgang som de avsluttet den første. Lasse Qvigstad, som ble vist det gule kortet ved straffesituasjonen, fikk sitt andre gule etter en duell med Vikstøl og dermed måtte Ranheim fullføre kampen med ti mann.

Nicklas Frendrup holdt oss inne i kampen ved et par anledninger med gode redninger. Ranheim tok over mer av banespillet mot slutten av kampen, og hjemmelaget ønsket å hale ut tiden. Trønderne skapte et par gode muligheter på dødball. Nærmest var Mads Reginiussen som smalt et frispark i tverrliggeren og ned.

Dermed ebbet det ut med tap i Kristiansand. Nå venter Strindheim i cupen, før vi tar i mot Moss hjemme på EXTRA Arena. Dette er årets Kronekamp med GRATIS inngang. Hent ut din billett her.