Sterk seier i B-sluttspillet

Fem seire og ett tap i nok en vellykket landsturnering.

Annonse:

Ranheims gatelag reiste tidlig tirsdags morgen fra Værnes for å rekke åpningsseremonien i årets landsturnering. I fjor, da vi deltok for første gang, klarte vi å spille oss fram til et godt resultat. Da vant vi bronsefinalen i B- sluttspill, og vårt uttalte mål for årets turnering var å gjøre det bedre kontra fjoråret.

Vi ble trukket i dødens gruppe, LSK, Odd og Brann. Vi skulle først møte Odd i første gruppespillkamp. Alt vi husket om Odd fra i fjor, var at de tapte finalen mot Fram-Larvik. Da kan man bare konkludere med at Odd er et godt lag, men mulige å vinne over. 

Vi ankom Nadderud tirsdag 12.30, og hadde en time på oss til å skifte til den blå drakten, før vi skulle møte Odd. Vi startet kampen som A-laget spiller; med et høyt press slik at lagene vi møter får problemer med å spille seg ut, og vi vant ofte gunstige brudd på deres banehalvdel. Dette er en spillestil vi har trent mye på spesielt den siste måneden. Og mot fjorårets sølvlag tok vi tidlig ledelsen, og doblet til 2-0 før det var spilt 6.minutter. Vi ledet 3-1 til pause. og i andre omgangen fortsatte vi det gode spillet og vant 5-1 i første kamp.

Andre kamp var mot Brann, et fysisk sterkt lag, og vi ble med i krigen de ville ha, kontra å spille ball som planlagt, så vi tapte den kampen ganske klart.

Dagens siste kamp for tirsdag gikk mot LSK, da spilte vi slik som mot Odd, og lot ballen gjøre jobben. Lillestrøm var gode, men vi klarte å vinne 4-1, noe som gjorde oss klar til B-slutspill. Brann gikk videre til A-sluttspill, hvor de tapte 4-1 mot Notodden i A-finalen dagen etter.

Onsdag var det kvartfinale mot Ålesund, og man merket på musklene at tre kamper dagen før, krevde litt ekstra av oppvarmingen. Vi spilte på langt nær vår beste kamp, men klarte å vinne 2-1.

Og en drøy halvtime senere, altså kl 11.00, var det klart for å møte Bodø/Glimt i semifinalen. Alt vi visste om deres lag i år var at de tirsdag hadde vunnet tosifret i en gruppespillkamp.

Vi startet kampen mot Glimt perfekt og tok tidlig ledelsen, og doblet den ganske kjapt. Men plutselig kommer det ei takling på banen, og en av våre får rødt kort. Noe som førte til å spille 15.min med en mann mindre på banen resten av oppgjøret, med en ledelse på 3 mål. Noe som rett og slett ga oss litt mer bakrom, da Glimt måtte fram, og defensivt lå vi og kontrollerte slik at deres kjappeste spillere ikke fikk kontret på oss. Vi scoret to i andreomgangen også, og slo Bodø/Glimt 5-0 i semifinalen.

Da var det bare KBK som sto mellom oss og seier i B-sluttspilet. KBK har vi møtt 3 ganger før. Vår aller første Ranheim-kamp tapte vi 4-3 etter ordinær tid. Heldigvis endte finalen der med straffesparkkonkurranse, som vi vant. I turneringen på Lerkendal i mai endte det 2-2. Denne finalen skulle vi vinne, og med mye prat i laget, vendinger på de riktige løpene, strøkne pasninger, og gode avsluttninger sørget vi for 6-0 seier mot laget fra nordmøre.

To perfekte og slitsomme dager, endte opp med 5 seire og ett tap og 23-8 i målforskell. Vi tapte mot laget som gikk til A finalen og er vestlandsmestere, er en meget god prestasjon sportslig. Og mye bedre samhold i laget etter nok en meget vellykket tur med Ranheim gatelag.

Vil i samme anledning takke Ivar Sandvik og Robert Stene for lagledelsen i kampene, og alltid tilgjengelig for spillergruppen. Dette var Stenes første tur med gatelaget, men ikke den siste håper vi spillerne!!!

#Samholdpåekte

Skrevet av: Kenneth Iversen

Annonse fra Obos-ligaen: