Sterk seier i Groruddalen

Etter en lengre tapsrekke kunne Ranheim endelig juble igjen! (Arkivfoto: Jørn Engberg)

Ranheim gjestet, sammen med en god dose høstvind, Groruds hjemmebane for første gang i historien.

Første sjanse kom i 9.spilleminutt da Erik Tønne hadde frispark ved sidelinja ved hjørnet av 16-meteren. Innlegget slås midt i feltet foran keeper. Reginiussen prøver på en liten retningsforandring, men avslutningen treffer Groruds sisteskanse.

Grorud med god mulighet da de kontret med høy fart og mange spillere. Innlegget fra venstresiden slås hardt inn langs bakken på femmeteren, i klypene på Barli.

Ranheim farligs og kampens første mål

Alseth fikk en god sjanse da han fosset inn i målgården. Innlegget fra Erlien på dødlinja kom høyt og skuddet fra Alseth spratt i bakken, så han fikk ikke god nok klem i avslutninga.

Sæter krangler med seg ballen nesten fra midten, utenfor 16-meteren prøver spissen skuddet, men blokkeres. Returen havnet tilbake i føttene på Sæter som prøvde skuddet, avslutninga var kontant og i mål til kampens første scoring.

Sæter hadde to gode sjanser i til i omgangen, men avslutningene havnet henholdsvis i nettveggen, og en keeper i full strekk skilte fra at Ranheim økte ledelsen før pause.

Grorud med mye ball i andreomgang

Første del av andreomgang hadde vertene ballen i store deler av perioden, men klarte aldri komme til noen muligheter. Ranheim sto godt defensivt. Omgangens første sjanse var Ranheim som sto for da Sæter driblet seg igjennom fra hjørnet av 16-meteren, men avslutningen fra spissen gikk like utenfor lengste stolpe.

Groruds største sjanse kom da de kombinerte fint med få touch på sin høyreside, innlegget av god kvalitet, men avslutninga gikk, utrolignok, heldigvis utenfor. Like etter Groruds sjansje ble Erik Tønne spilt alene igjennom med vertenes sisteskanse, skuddet plasseres for svak til side, og keeperen henger med.

Langball fra Barli, stusses av Tønne til Heggem, som fikk en god mulighet til å doble ledelsen fra spiss vinkel. Avslutninga til Heggem var god, men den lille retningsforandringen til Grorudforsvaret ga corner og ikke mål.

På overtid settes Tønne igjennom på høyresiden. Innbytter Sollie Rønning kjempet seg fri foran målgården. 45-pasningen fra Tønne til spissen var presis, Sollie Rønning kunne prikke inn avgjørelselen til 0-2 i Groruddalen. Dermed kunne Ranheim endelig glede seg over seier igjen.