Surt tap i Skien

Ranheim holdt lenge stand mot Odd i Skien på fotballens festdag, men måtte til slutt reise tomhendte hjem.

Det sto 0-0 mellom Odd og Ranheim i Skien i 78 minutter, men da hjemmelagets Elbasan Rashani fikk drømmetreff fra rundt 20 meter måtte en for dagen strålende opplagt Even Barli kapitulere. Det ble også kampens eneste mål i oppgjøret som endte med 1-0 seier til hjemmelaget Odd som nå er oppe på samme poengsum som serieleder Molde på tabellen.

Tre endringer

Ranheim-trener Svein Maalen gjorde tre endringer på laget som tapte 1-5 hjemme mot Vålerenga søndag. Magnus Blakstad, Olaus Skarsem og Erik Tønne var tilbake på laget til fordel for Øyvind Storflor, Ola Solbakken og Adria Mateo Lopez.

Lagene skapte flere gode muligheter og spesielt i 2.omgang kunne innbytter Ivar Sollie Rønning med litt hell ha fått hull på byllen hos Odd-keeper Sondre Rossbach. Isteden var det Rashanis drømmetreff med tolv minutter igjen å spille som ble forskjellen på lagene i kveld.

Snytt for straffe?

Kampens mest omdiskuterte situasjon kom midtveis i 2.omgang på stillingen 0-0 da Eirik Valla Dønnem spiller gjennom Olaus Skarsem. Skarsem blir tilsynelatende felt av Odds venstreback Birk Risa, som tar både mann og ball. Dommer Rohit Saggi blåste først straffespark, men etter å ha diskutert med linjedommeren omgjorde kamplederen avgjørelsen.

Til Eurosports direktesending sa Skarsem dette om situasjonen like etter kampslutt:

- Jeg synes det er straffe. Han tar både ballen og meg, men dersom han ikke feller meg der så har jeg mulighet til å rekke igjen ballen og avslutte. Jeg synes det er straffe. Surt, sa Skarsem.

Alt i alt gjør vi en god bortekamp og kan gå med hevet hode i morgendagens 17.mai tog.