Tap for serielederen

HamKam ble for sterke for Ranheim i en kamp som inneholdt det aller meste. (foto: Jørn Engberg)

Etter 23 minutter fikk HamKam drømmetreff på retur etter dødball og fikk fra da av kampen i det sporet de håpte på. Og der har de vist seg å være serien beste. Det skulle også vises i dag.

For selv om Ranheim hadde mest ball og jaget utligning, lå HamKam godt organiserte bakover og var dødelig effektive når de fikk sjansen på kontra.

Kun fem minutter etter HamKams ledermål, kunne og burde Ranheim utlignet. Daniel Kvande gikk høyest til værs på corner og fikk stanget ballen i retning mål. Der kom en grønnkledds arm og stoppet ballen innenfor femmeteren. "Hele" stadion ropte selvsagt på straffespark, men dommer vurderte det annerledes.

Så, i et av flere forsøk på å trenge gjennom Kamma-forsvaret fikk bortelaget kontringen de ventet på. Brudd på Ranheims venstre side og derfra og frem gikk det fort. Et hardt innlegg fra høyre fant en medspiller foran mål og 0-2.

Det var også stillingen til pause.

Ikke mange minuttene av andre omgang var gått når de for kvelden helgrønne igjen økte ledelsen. Igjen etter brudd på egen halvdel ble ballen ekspedert inne i feltet. Ranheim fikk tuppet unna første innlegg, men returen havnet hos Lindkvist som curlet ballen i motsatt hjørne.

Temperaturen hos begge lag tok seg opp nå, og da innbytter Marcus Mehnert ble felt bakfra på vei fremover kokte det over. Dommeren viste ut HamKam-spilleren som hadde taklet Mehnert.

Men selv mot ti mann kunne HamKam ligge i og rundt egen boks og rydde unna Ranheims forsøk. I stedet var det bortelaget som fikk straffe ti minutter før slutt og fastsatte med det sluttresultatet til 0-4.

For Ranheims del blir det å fokusere på revansje når venter Sogndal på lørdag.