Tap mot KFUM

Årets andre hjemmetap kom mot KFUM

I solfylte Ranheimfjæra var det KFUM som stod på motstatt banehalvdel, den siste søndag i august. Vi startet kampen, uten gjestfrihet og gikk rett i strupen på laget fra Ekeberg. Den første sjansen kom like etter det første minuttet hadde passert.

Siver Solli kommer rundt på sin høyreside, og får slått et innlegg fra dødlinjen. Den heades av en "Kåffa"-spiller mot eget mål, men de greier i siste liten å klarere ballen på strek. "Kåffa" fikk mere ball, men skapte lite. Det var nemlig vi som skapte de største sjansen i den perioden, og da med duoen Solli og Tønne.

KFUM la seg ned på 30 meter og inn, og ga oss muligheten til å rulle opp et angrep. Den havner ut på venstre med Tønne, som prikkskytter ballen i boks mot Siver Solli. Han er et hårstrå fra å kunne heade ballen i nota. Like etter er det KFUM som er frempå.

KFUM får frispark på 23 meter, og det er Øby som skal ta det det. Han smeller til, i en perfekt bue over muren til Lenes. Magnus Lenes, som var tilbake i buret, henger med på notene og får akkurat lirket den tilbake i feltet. Der kaste Ranheimguttene seg frem og få klarert farligheten til corner. Viktig redning av Lenes.

Akrobatiske forsøk

Det ble ikke allverden med sjanser utover i omgangen, men Ranheimspillerne fikk levert akrobatiske forsøk for å underholde publikum i solsteken. Først ut var Erik Tønne.

Ranheim ruller opp et vakkert angrep, med vending fra venstre til høyre, til slutt er det Blakstad som blir tildelt servitørrollen når han skal slå innlegg fra høyre side. Inne i boks venter Erik Tønne, som med sitt velkjente hallingspark, avslutter knallhard, via en KFUM-spiller og til corner. Det ville vært en av årets mål i OBOS!

Det var ikke bare Tønne som forsøkte seg på et akrobatisk forsøk, på overtid slår Alseth et innlegg fra dypet, som Mads Reginiussen jakter. Han får kastet seg rundt og smelt til fra 10 meter, men dessverre over mål. Det gjor at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Trippel Blakstad

(53) Etter en dødball fra Tønne, etablerer vi spill på vår venstreside. Der slår Heggem et hardt innlegg som blir klarert av en KFUMer. Den klareringen daler ned mot Blakstad, som bruker all sin nakkekraft for å heade den i nærmeste kryss. Dog står KFUM-keeper, Alexander Pedersen, stødig i egen boks og fanger den.

(62) Plutselig eksploderer Ranheim. Alseth slår til Reginiussen som flikker gjennom Blakstad. Han fyrer av i nærmeste hjørne, men der var også Pedersen med på notene. Kjempesjanse til Ranheim. Blakstad hadde slipt skoene til andre omgang, for få minutter senere danser han.

Et par tofotsdragninger vartet Blakstad opp med sentralt i banen, og vipps hadde han danset forbi to-tre KFUM-spillere. Han kommer til et bra skuddlege, men nok en gang ligger Pedersen i hjørnet og forhindrer "Blakken" fra å score. Det siste Blakstad gjør før han går ut av banen, er å vinne en duell i boksen etter corner fra Tønne. Blakstad ruver høyest, men for tredje gang står Pedersen klar, og plukker ballen til sitt bryst.

Feberredning

KFUM stormer på sin høyre side, Halvor Hoseth setter fart mot dødlinja, og ser Stavrum i boksen. Han treffer han midt på pannebrasken, men bakerst for Ranheim står Magnus Lenes. Han får kastet opp en arm, og med en sterk hånd får han slått ballen på mirakuløst vis til corner! Fantastisk av Magnus Lenes.

Fem minutter før slutt er det KFUM som får hyll på byllen. Frispark fra dypet blir slått kort, før ballen sendes 30 meter opp i banen. Ballen flikkes videre til Stavrum, som er i en tvilsom posisjon når ballen blir spilt, men assistentdommer har flagget nede. Stavrum er iskald med Lenes og runder Ranheims målvakt og setter ballen i det tomme buret, 0-1 KFUM.

Vi greide aldri å sette det ordentlige trykke etter scoringen til KFUM, som fikk med seg tre poeng hjem til Oslo og Ekeberg. Med Tromsøseier gjør det at vi nå er fire poeng bak Tromsø på tabelltopp.

Ranheim - KFUM 0-1 (0-0)

• Mål KFUM: Stavrum (87)

• Gult kort Ranheim: Kvande, Sæter

• Gult Kort KFUM: Øby, Svindland, Isnes