Tapte i sluttminuttene på Åråsen

Ranheim ledet 1-0 til det sto igjen 85 minutter, men Lillestrøm vant 3-1 tilslutt. (arkivfoto: Jørn Engberg)

Nydelig Østlandsvær da Ranheim ankom Åråsen, og en strøken gressmatte tirsdag ettermiddag da to gode lag møttes i den 14.serierunden.

Starten var tett og jevn der lagene sto i en stillingskrig mot hverandre. Men det var Ranheim som hadde største sjansen først.

Effektiv omgang

Da var det høyrekant Sivert Solli som fant kantkollega som hadde tatt turen inn i boks, Erik Tønne med god heading, men vertenes sisteskanse redder pent. Deretter ble Lillestrøm periodevis spilt veldig lave av våre blåkledde gutter. Og da var det bare et tidsspørsmål før et mål skulle komme en eller annen vei.

Like før pause kunne Sivert meldt seg på "skal vi danse" da han valset seg forbi hele LSK-forsvaret ned til dødlinja. Der fant han Eirik Valla Dønnem på 16-meteren, som melder seg på med kandidat til rundens mål da dunket ballen i lengste kryss med venstrefoten.

Dermed kunne Ranheim gå til pause etter å ha matchet duellspillet svært bra med vertene, har fått hatt ballen mye og 1-0 ledelse.

Lillestrøm åpnet andre omgang med flere store sjanser

Lillestrøm fikk sin første store sjanse like etter pause da nysigneringen Sigurdarson kunne stige alene til værs å heade et bra innlegg, venstrekant Knudsen la inn til islendingen. Headingen gikk utenfor.

Kort tid senere fikk Knudsen skuddmulighet i god posisjon utenfor 16-meteren. Skuddet blokkert til corner. Her fikk de ny skuddsjanse, som Lenes reddet etter litt kluss.

Med vertene høyere banen fikk Ranheim muligheter for overganger. Tønne fikk ballen på kanten, godt innlegg ga Ivar Sollie Rønning muligheten for skudd. Avslutningen var bra, men gikk via en LSK-spiller ut over linja.

Siste 20 minuttene bølget det svært mye, flere gode sjanser til begge lag. Lillestrøms Kind Mikalsen fikk avsluttet fra 7-8 meter, men Lenes vartet opp med en strålende redning.

Ranheim med god mulighet til å doble ledelsen da innbytter Sæter fikk ballen fra Blakstad ute på kanten. Innlegget var av høyere klasse mellom bakre firer og keeper til Solli, som igjen fant Dønnem like utenfor 16-meteren. Avslutningen over mål.

Lillestrøm snudde kampen i sluttminuttene

Utligningen kom etter innlegg fra dødlinja helt over til Lehne Olsen som header ned inn til innbyter Moses og dytter inn 1-1. Fredrik Krogstad spilles  igjennom av Garnås, og alene med Lenes setter han inn 2-1.

Kampen endte tilslutt 3-1 da Lehne Olsen kom igjennom helt alene fra midten.