Tildelt Kongens fortjenstmedalje

Stig Winsnes fikk utmerkelsen i pausen av trønderderbyet lørdag

Annonse:

Da dommeren blåste til pause i lørdagens kamp mellom Ranheim og Stjørdals-Blink oppfordret speaker Terje Walther publikum om å rette fokuset mot indre bane. Der stod varaordfører Mona Berger med utmerkelse fra Kongen og en tale:

Kjære Stig,

Det er en stor ære for meg å få være med på å gjøre heder på et forbilde. Et samlingspunkt. En bjærebjelke i fotball- og idrettsmiljøet i Trondheim og Trøndelag gjennom flere tiår.

Det er ikke mange forunt å ha et slikt levende engasjement som du har. Du har betydd svært mye for barne- og voksenidretten, ikke bare på Ranheim, men i hele bydelen vår. 

Det er slik du blir beskrevet, Stig. Da da du ble nominert til årets trønder i 2012 ble det sagt at du var urkraften i Ranheim Idrettslag og i Ranheimsfotballen. At du var en ildsjel utenom det vanlige.

"Når ting har en mening og man blir med i et fellesskap, så er det veldig inspirerende" har du selv sagt en gang. Du har beskrevet idretten som et bindeledd og et samlingspunkt i et lokalmiljø. Men det lokale idrettslaget er helt avhengig av ildsjeler og bidragsytere for å kunne være det gode bindeleddet. Det trengs sånne som deg, og Ranheim har vært heldig som har kunnet høste av ditt store engasjement gjennom så mange år.

Du har hatt mange roller i Ranheim. Trener, spillerutvikler, trenerveileder, sportslig leder og sikkert enda fler. Du har jobbet og hatt tunge verv i Norges Fotballforbund og er i dag også æresmedlem av NFF Trøndelag. Du har vært landslagstrener for flere aldersbestemte lag, og bidratt år etter år med NFFs nasjonale utdannelse av trenere. Du har den unike kombinasjonen av sterk fotballfaglig innsikt og meget gode pedagogiske evner.

Det er ganske imponerende hvor langt kunnskapene dine og dette sterke engasjementet har brakt deg og hvor mange baller du har hatt i luften. Og alt dette har du holdt på med samtidig med at du har hatt en krevende jobb som daglig leder på Familievernkontoret.

Du har alltid vært der, og alle med hjertet i Ranheim har et forhold til deg.

På vegne av Trondheim kommune, vil jeg takke deg for din viktige og betydelige innsats gjennom mange år. En fortjenstmedalje er alltid fortjent. Og det passer jo godt at du får den akkurat her, i pausen mellom to av regionens beste fotballag. 

Gratulerer!

Hele Ranheim støtter opp under ordene fra varaordføreren og gratulerer Stig Winsnes med utmerkelsen!

Annonse fra Obos-ligaen: