To trønderske E-sport utøvere har signert for Ranheim

Sondre Voktor (22) og Johan Færaas (22) har nettopp knyttet seg til Ranheim som første utøvere i den nye satsningen E-sport.

Annonse:

Voktor som, på landslaget i FIFA og rangert blant de 200 beste FIFA-spillerne i verden. I formiddag signerte han sammen med kompisen Færaas kontrakt som gjør de to til Ranheims aller første E-sport-spillere. Færaas har over 8000 følgere på youtube og regnes som blant de ti beste i Norge.

E-sport er konkurranserettet dataspilling innenfor organiserte rammer med profesjonelle E-sport-utøvere. Det er verdens raskest voksende sport, og her i landet er over 400.000 personer allerede engasjert.

Norges Fotballforbund har etablert landslag, flere og flere klubber signerer spillere og etablerer egne lag, og interessen både fra sponsorer og media er sterkt økende.

Daglig leder Frank Lidahl forklarer hvordan utøverne skal knyttes til aktiviter på stadion fremover. - Vi har tanker og planer om å bruke våre e-sport-utøvere til Fanzone, e-sport.senter på stadion med "Fotball etter skoletid" på et annet nivå. Fotballtrening og FIFA-trening. Dette er fin måte å knytte bånd til de yngste publikummerne som kan komme på Ranheimskamp.

På jakt etter gode opplevelser?

Esport engasjerer et yngre publikum enn flertallet av dem som følger Ranheim tettest. Vi jobber målrettet egen satsing på E-sport vil påvirke interessen rundt Ranheim blant den yngre garde i positiv retning.

Både Sondre og Johan vil også bli sentral når videre planer skal legges for konkurranse-deltakelse og utvikling av Ranheims e-sport-satsing.

- Målgruppen min er 13-15 år på youtube, det er de vi ønsker å få med på Eliteseriekamper. Vi har mange ideer til hva vi kan bidra med fremover, sier Færaas om noe av sitt engasjement.

E-sport

  • Verdens raskest voksende sport

  • Konkurranserettet dataspilling innenfor organiserte rammer med profesjonelle E-sport-utøvere

  • 400.000 aktive E-sportentusiaster i Norge

  • Over 150.000 nordmenn konsumerer E-sport på Twitch (strømmetjeneste) daglig

  • Landslag etablert i Norge under NFF-paraplyen

Annonse fra Obos-ligaen: