Tøff kamp i Nord

Det ville seg ikke for våre utvalgte menn i Tromsø (Foto: Jørn Engberg)

I kalde nord møtte vi Tromsø til kamp i bunnstriden. Kampens første minutter var tett og jamn, og Tromsø må sies å være det laget som var nærmest med å ta ledelsen. Etter ti minutter fikk man et forvarsel om at Tromsø hadde skumle hensikter. De produserte tre halvsjanser, men ingen fikk godt treff, og Ranhiem slapp unna med skrekken.

Like etter blir Azemi spilt alene gjennom, men Barli var kjapt ute, posisjonert seg godt og avverget faren på mesterlig vis når Azemi forsøkte å passere Barli. Lite kunne Barli gjør når Tromsø stilte opp med sitt skarpeste frisparkben like utenfor boksen. Gamst slår et hardt frispark gjennom feltet, hvor Pirinen sklir inn på bakre stolpe, da han sendte Tromsø i ledelsen etter 23 minutt.

Ranheim var med i kampen, men Tromsø var det førende laget, utan å dominere banespillet eller skape de helt store sjansene. Fem minutter før pause er vi frempå. Reginiussen kipper nydelig Bakenga igjennom. Bakenga kommer til en god scoringsmulighet fra skrått hold, men treffer ikke godt nok til å utligne Tromsøs ledelse.

I stedet er det Tromsø som får mulighet til å øke ledelsen. Et frispark blir slått inn i boks, og et passivt Ranheim får ikke kommet opp i press. Tromsø får slå en pasning upressa til Valakari som står på 13 meter, smeller til, via Reginiussen og i mål, 2-0. Det var ikke det siste målet i omgangen!

Erlien gjør et glitrende forarbeid på høyresiden, slår et godt innlegg som Bakenga smeller i keeper, men heldigvis kommer ballen ut i rommet hvor Aleksander Foosnæs kommer i full fart, og smeller ballen i buret fra 16-meteren.

2.omgang

2.omgang startet på værst tenkelig måte. Tromsø vartet opp med et mesterangrep, hvor en hælflikk blir lagt til rette for Magnus Andersen, som treffer ballen godt. Barli er først ned på notene da han slår den videre opp i luften, men ballen spinner mot mål, og hopper inn over streken til 3-1.

Rett etter er det utrolig at Tromsø ikke øker ledelsen. Et fantastisk frispark fra dypet blir slått på bakre. Den heades tilbake i feltet, men Gundersen stupheader ballen til sides for det tomme buret. Det skulle ikke gå lange tiden før Tromsø igjen skulle vere frempå.

Epsejord utnyttet en feil i Ranheimsforsvaret. Løper med ballen alene i 30 meter, før han drar av to blåkledde. Han skyter med venstrefoten i lengste hjørnet, stolpe-stolpe, og ledelsen økte til 4-1.

Da det bikket halvspilt kommer nok en gang Erlien rundt på kanten, og som mange ganger tidligere i kampen passerer han sin oppasser lekent og lett. Han slår et godt innlegg som treffer Tromsøs Gundersen, og styres i kassen, 4-2.

Når marginene var imot på 4-1, var marginene med oss når Lasse Nilsen kom alene igjennom etter passerte 70. Alene med Barli setter han ballen mot lengste, den treffer innsiden av stolpen, triller på linjen og ut til femmeter for Barli.

Blakstad hadde to store muligheter med headinger i boks, men Karlstrøm i Tromsøburet stod solid bakerst ved begge anledningene. Tromsø kom alene mot Barli rett før slutt. Espejord får spasere alene mot mål, men han smeller den til sides for mål. Ikke like kald som tidligere i kampen. Flere skulle de få. Taylor blir inne i overtiden spilt alene mot vår sisteskanse, og nok en gang er det vår mann som står igjen som vinner i duellen.