Toppoppgjør i Rogaland

Det er klart for 12. serierunde av OBOS-ligaen når Ranheim gjester Sandnes Ulf

Annonse:

Sandnes Ulf - Historien

Sandnes Ulf kommer fra byen Sandnes i Rogaland. Klubben ble stiftet 1. juni 1911 som Sportsklubben Ulf, før den i 1987 endret navn til Ulf-Sandnes. Før 2004-sesongen fusjonerte klubben med Sandnes FK, og fikk sitt nåværende navn. Sandnes Ulf er den største fotballklubben i kommunen med om lag 1050 medlemmer fordelt på over 70 lag. Sandnes Ulf spiller sine hjemmekamper på Sandnes stadion i Sandnes idrettspark.

I 2004, som var klubbens første år under navnet Sandnes Ulf, endte laget på 8. plass i 2.divisjon. I 2005 endte klubben på 4. plass (9 poeng bak FK Haugesund som rykket opp) etter å ha vært med i opprykkstriden i en liten periode på høstparten.

Asle Andersen tok over på trenersiden i 2006 og førte laget til en 2. plass samme år. En svak periode etter sommerferien ødela derimot opprykkssjansene dette året. Sandnes Ulf endte 11 poeng bak den suverene avdelingsvinneren Mandalskameratene, og seks poeng foran 3. plassen.

I 2007 kjempet de himmelblå i toppen av tabellen sesongen igjennom, og kronen på verket kom i siste serierunde i et pøsende regnvær foran 2650 sandnesgauker. Lørdag 27. oktober 2007 bleFK Arendal slått 3-1, i en kamp der Arendal først tok ledelsen. Toppscorer for Sandnes Ulf i 2007, Morten Eriksen, ble lagets store helt med to viktige mål. Eivind Ellingsen ordnet 3-1 på overtid. Klubben var tilbake på nivå to, for første gang på nesten førti år!

Comebackåret i 1. divisjon endte med nedrykk, men laget var tilbake igjen året etter. i 2010 endte sesongen nok en gang med en nedrykksplassering, men laget beholdt allikevel plassen ettersom Follo ikke fikk fornyet sin lisens for spill på nivå 2.

Året etter ble en fantastisk sesong for klubben. I deres 100 års jublileum endte sesongen med opprykk for Sandnes Ulf. Før sesongen ble laget forsterket med blant annet Kamal Saaliti, Aksel Berget Skjølsvik og Edier Frejd. Laget hadde hele seks tap på de første åtte kampene, og det så virkelig mørkt ut. Så startet den store oppturen. Laget vant 12 av de 13 neste kampene, og Sandnes Ulf ble med i kampen om opprykk. I sesongens nest siste kamp ble opprykket sikret, i hjemmekampen mot Løv-Ham. Sandnes Ulf vant 6-0, samtidig som Ham-Kam tapte 1-4 for Sandefjord.

Laget har vært i nedre sjikt av Tippeligaen i 2012 og 2013, og rykket ned i 2014.

Tidligere oppgjør

Ranheims første møte med Sandnes Ulf var i 1.divisjon i 2010. 9. mai i ABRA-hallen vant Ranheim 3-1 over de himmelblå fra Sandnes, etter scoringer av Stene, Holthe og ett selvmål. I det omvendt oppgjøret i august ble det uavgjort 1-1. Ranheims mål var ved Robert Stene.

I 2011 tapte Ranheim begge oppgjørene mot Sandnes Ulf. 0-1 på DNB Arena og 0-2 i regnværet på Sandnes Stadion.

Etter å ha spilt tre sesonger i Eliteserien, møttes lagene igjen i 2015. Hjemme på EXTRA Arena ble det 1-1 etter utligning av Mads Reginiussen. Borteoppgjøret i siste serierunde endte 1-0 til Sandnes Ulf, men Ranheim sikret allikevel kvalik mens Ulf måtte ta til takke med den kjedelige syvendeplassen. 

I fjor vant Sandnes Ulf begge oppgjørene 2-0. 

Til søndagens oppgjør er det ingen karantener på noen av lagene. 

Hjemmelaget står uten seier på de fem siste kampene, og sist ble det tap 3-1 borte mot Florø. Forrige seier kom 13.mai for de lyseblå. Da var det ligalederen Bodø/Glimt som ble slått på Sandnes Stadion. 

Før runden innehar Ranheim andreplass med 24 poeng, mens Sandnes Ulf ligger på fjerdeplass med 18 poeng. 

Annonse fra Obos-ligaen: