Tromsø-Ranheim 4-0 (0-0)

Etter en god førsteomgang ble Tromsø alt for sterke etter pausen.

Sesongens første bortekamp var fra starten en jevn affære. Ranheim trillet innledningsvis mye ball, uten å skape det helt store. Hjemmelaget bet seg etter hvert mer og mer fast, og skapte noen halvfarlige situasjoner. Ranheim forsvarte seg imidlertid godt, var tålmodige i presset, og var som alltid kontringsvillige når sjansene bydde seg.

I resten av omgangen var Tromsø hvassest, men uten å skremme verken Barli eller noen av de andre i Ranheimforsvaret noe særlig. Mot slutten av omgang skulle Ranheim også få noen greie muligheter. Først klarte Storflor nesten å tre gjennom en medspiller, men dessverre ble førsteberøringen for dårlig. Like etter mottok Tønne et langt oppspill fra Barli, og fyrte tidlig. Et snertent og godt skudd, men fra litt for lang avstand til at det utfordret Kongshavn i Tromsømålet alt for mye. Pause 0-0.

Andreomgangen begynte slik den første begynte. Men etter tre minutter glapp det. Tromsø spilte langt opp, vant duellen i feltet, og tidligere Ranheimspiller Gjermund Åsen dukket opp og satte ballen kontant i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Dette tente hjemmelaget, og de følgende minuttene var det mye Tromsø i monitor. Flere ganger var hjemmelaget farlig frempå, men Ranheim forsvarte seg heroisk. Dessverre så holdt det ikke. Etter 65 minutter dukket nok en gang Åsen opp og plukket returen etter en Tromsø-corner. Skuddet endret retning i Kvande, og Barli var sjanseløs. 2-0.

Tromsø fortsatte å skape muligheter, og en svært god Barli var det eneste som hindret 3-0 etter 68 minutter. Like etter glapp det dessverre igjen. Tromsø kom seg igjennom, og ballen endte i beina på Lasse Nilsen, som enkelt satte den i mål fra femmeteren. 3-0. Knappe ti minutter før slutt ble det også 4-0. Åsen spilte Bakenga igjennom, men den tidligere Rosenborg- og Moldespissens skudd ble reddet av Barli. Returen fra Vuk klarte dessverre å snike seg inn i nettmaskene.

Et av Ranheims få høydepunkter i denne perioden kom da Kristoffer Løkberg fyrte av fra rundt 20 meter. Skuddet var godt, men det var også redningen til Kongshavn. Nærmere kom ikke Ranheim, og kampen endte 4-0 etter en forrykende andreomgang av hjemmelaget.

Neste kamp for Ranheims del blir Sandefjord i Sandefjord førstkommende onsdag klokken 18:30. Kampen vises på Eurosport Norge.