- Tror det blir en åpen kamp

På lørdag møter Ranheim Sogndal borte, og vi tok en prat med hovedtrener Hugo Pereira om hva han tenker om oppgjøret, og at det etter denne kampen er landslagspause og litt fri for alle i troppen bortsett fra Nicklas Frenderup som skal spille Kings cup for Trinidad og Tobago i denne perioden.

Annonse:

- Årets viktigste kamp er alltid den neste sier han i kjent Pereira-stil og smiler før han fortsetter.

- Jeg tror det blir en åpen og jevn match. Sogndal borte er jo ofte en vanskelig kamp, men vi er to lag som liker å ha ballen i laget. Jeg tror det blir viktig for oss nå å avslutte denne perioden med kamper med og fortsette å jakte gode prestasjoner, og fortsette og prøve å spille vårt spill slik vi har gjort i hele år. Men, vi må et hakk opp i forhold til Åsane-kampen. Vi må sette sjansene, være mer bestemte i hver duell, og være presise i presspillet. Vi må forsvare oss riktig når vi må det. Og om vi klarer å spille opp mot vårt beste har jeg stor tro på at vi leverer en solid kamp, med et godt resultat, og forhåpentligvis er det mest fornøyde laget etter kampen, sier Pereira.

- Og vi får tilbake Jakob Tromsdal og Sondre Langås fra karantene i denne kampen, noe som gjør oss sterkere?

- Vi reiser med vårt sterkeste lag, bortsett fra karantene på Tønne. Samtidig som vi har folk på benken som kan komme inn å hjelpe laget. Så vi er konkurransedyktige og forhåpentligvis klare for å prege kampen med positivt spill og gode prestasjoner, svarer han.

- Hva tenker du om at det er en pause på to uker etter kampen på lørdag?

- Jeg tror det blir godt for spillerne å få litt fri for å være sammen familiene sine, og slippe å tenke fotball på en liten stund. Det er veldig krevende med treninger og kamper. Og at pausen kommer nå, i en periode der alt ikke har rullet så godt som det gjorde tidligere i sesongen i forhold til å kapre poeng. Så at det nå blir litt fri og guttene kan få være med familiene sine, for så å komme tilbake med oppladede batteri tror jeg blir fint for oss.

- Men det er jo ikke alle guttene som får fri i denne perioden. Nicklas Frenderup er tatt ut til landslaget til Trinidad og Tobago for å spille Kings cup i denne perioden, hva tenker du om å ha en landslagskeeper på laget?

- Det er bra. Nicklas ble tatt ut til dette uttaket fordi han har spilt mye i siste. Det er jo et kompliment til hvordan laget har gjort det, og ikke minst hvordan han har spilt selv. Det er alltid bra å ha en med internasjonal erfaring på laget. Samtidig kommer han tilbake med mer erfaring, mer kunnskap. Han kommer til å komme tilbake enda sterkere, noe som også er bra for hele laget.

- Jonas Selnæs scoret i debuten sin fra start mot Åsane, er det mulig vi ser han fra start igjen?

- Jonas er i troppen nå, og det er ikke bestemt hvem vi starter med enda. Men det er fint å ha en så ung og talentfull spiller i troppen som kommer inn og scorer i debuten sin på hjemmebane. Så det kommer mer fra Jonas. Det var derfor vi signerte han, for å spille, og ikke fylle opp troppen, avslutter Pereira

Annonse fra Obos-ligaen: