Ukens profil: Aleksander Foosnæs

Den lettbente ventrebacken er ukens profil.

Den joviale venstrebacken fra Malvik (Vikhammeråsen) er en ekte Ranheimsgutt. Aleksander Foosnæs har allerede fra ungdomstiden vært i Ranheimssystemet. «Foos» som han kalles, kom til Ranheim som 12-åring. Når han kom som 12-åring fikk Foos muligheten til å bli en del av et utrolig godt utviklingsmiljø på G16 Ranheim. Foos sier at dette er selve starten på hans fotballkarriere, men selv definerer han året i Rosenborg som et nøkkelår for hans egen utvikling. 

- I 2013 spilte jeg på rekruttlaget til Rosenborg, i løpet av dette året fant jeg min rolle som venstreback og fikk gode opplevelser og erfaringer som jeg tok med meg videre, forteller Foos.

24 lenes foos eek

Foos brukte sine barndomsår i Malvik, som han nå sitter igjen med som gode minner, og her ble tiden stort sett brukt til å spille fotball med kameratene. Det er heller ikke så langt fra hvordan Foos har det i klubben og med fotballen i dag. 

- Vi har nok norges beste garderobekultur. Der alle er kompiser og elsker å spille fotball sammen! 

Bank og natur 

Foos er ikke bare fotballspiller, men også en som bruker tiden sin på mye annet. Når serier og avslapping ikke står på timeplanen er det jobb og naturen som kaller. Foos er nettopp ferdig med en bachelor i informasjonsteknologi, men har allerede jobb i DnB.

- Opprykket med Ranheim er nok øyeblikket som henger høyest

— Aleksander Foosnæs

- Jeg jobber som kunderådgiver i DnB og trives godt. DnB har forståelse for den hverdagen vi i Ranheim har, og tilpasser den deretter, det fungere veldig bra.

En skulle ikke tro at tiden strakk til med fotball, jobb og nylige fullført utdanning, men Foos liker å dra ut i naturen, gjerne når det involverer fangst.

- Jeg har interesse for jakt og fiske, i tillegg til at jeg buldrer når jeg har tid og energi til overs.

Ingenting å tape

Ambisjonene til Foos går hånd i hånd med hans målsetting for klubben i 2018. Personlig skal han bidra til at Ranheim holder plassen i 2018, og at klubben på sikt skal etablere seg som en elitereserieklubb. Foran årets sesong tror han det blir en del tøffe kamper, men avdramatiserer årets sesong samtidig.

Se Aleksander live hver hjemmekamp

- Det kommer til å bli mange tøffe kamper. Vi har ingenting å tape. Vi skal gjøre alt for å ta med oss poeng i hver eneste kamp.  

Når Foos kikker tilbake på sin unge fotballkarriere er det et øyeblikk som henger litt høyere, og sitter litt mer fastbrent i hjernebarken.

Annonse:

- Opprykket med Ranheim er nok øyeblikket som henger høyest, helt utrolig å få oppleve dette med klubben jeg har spilt for i så mange år!

Tilbake til desemberdagen i 2017, spilte Foos også sannsynligvis med leggbeskyttere som er bare noen år yngre enn ham selv. For han har en viktig rutine som må på om han skal levere skuddene som mot Jerv i fjor. 

- Jeg er avhengig av å spille med de samme leggbeskytterne jeg har hatt siden jeg var 6 år!

Annonse fra Obos-ligaen: